vineri, 8 decembrie, 2023

VIDEO Au sosit bicicletele electrice care vor împânzi străzile Buzăului

VIDEO Au sosit bicicletele electrice care vor împânzi străzile Buzăului

Facebook
Twitter
Email

În curând, buzoienii se vor putea plimba cu biciclete cumpărate de Primărie. Este vorba despre un proiect de mobilitate urbană aprobat de Consiliului Local Buzău și finanțat din fonduri europene.

Primăria Buzău a recepționat deja 485 de biciclete din Germania, ce vor putea fi închiriate de la una dintre cele 48 de stații amenajate în toate zonele orașului.

Potrivit edilului Constantin Toma, bicicletele cumpărate din Germania sunt moderne și pot funcționa, atât clasic, prin pedalare, cât și electric. 30 dintre aceste biciclete vor fi pentru persoane cu dizabilități locomotorii, iar 30 vor fi cu 3 roți, pentru persoane vârstnice care nu pot merge pe o bicicletă normală.

Bugetul proiectului referitor la amplasarea de stații automate pentru închirierea bicicletelor în toate zonele orașului este de aproximativ 2,5 milioane de euro, la care Primăria Buzău va contribui cu 155.000 euro din bugetul propriu.

Municipalitatea intenționează să construiască peste 35 de kilometri de piste de biciclete care să facă legătura între toate zonele orașului, dar și între cele 3 parcuri mari: Crâng, Marghiloman și Tineretului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.