VIDEO Atenție unde vă faceți cumpărăturile. Poliția locală a descoperit alimente expirate la un magazin de cartier

Polițiștii locali din Buzău descins, miercuri, la mai mulți agenți economici din alimentația publică pentru a-i depista pe cei comercializează produse alimentare expirate. Au fost găsite de la conserve de pește, cârnați, până la semințe de floarea soarelui etichetate necorespunzător sau cu termenul de valabilitate expirat.

Polițiștii locali au luat la verificat un număr de șase societăți comerciale, iar una dintre acestea a fost sancționată contravențional, pentru că a expus spre vânzare mărfuri fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat.

Amenda pentru pentru astfel de abateri este cuprinsă între 2.000 și 20.000 lei. Societatea comercială depistata că a expus spre vânzare mărfuri fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Printre produsele descoperite cu probleme au fost cârnați, conserve de pește, pate de ficat, semințe de floarea soarelui, bere, produse de panificație, produse cosmetice, alune, acadele, frișcă, iaurt, smântână, muștar și cacao. Bunurile identificate ca fiind expirate au fost ridicate în vederea confiscării și distrugerii.

Fii Reporter