miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Descindere a polițiștilor buzoieni la un cabinet medical din Giurgiu, care ar fi eliberat certificate verzi false

VIDEO Descindere a polițiștilor buzoieni la un cabinet medical din Giurgiu, care ar fi eliberat certificate verzi false

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii buzoieni sunt angrenați, miercuri dimineață, într-o serie de percheziții domiciliare la angajații unui cabinet medical individual din județul Giurgiu, acuzați că au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19. Opt persoane, între care și un medic, urmează să fie aduse la audieri.

Potrivit IPJ Buzău, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează cinci percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov.

Descinderile au loc într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti COVID-19. Mai precis, activitatea vizează un cabinet medical individual din localitatea Vărăști, județul Giurgiu, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestei entități.

Dosarul penal are la bază săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și uz de fals. Ancheta a pornit de la Buzău, întrucât beneficiarii tranzacției cu certificate verzi sunt patru buzoieni, membri ai aceleiași familii, doi dintre ei angajați în instituții bancare.

Cei patru au devenit suspecți după ce, în vara anului trecut, au apărut brusc ca fiind vaccinați în Giurgiu cu doza unică de la Johnson&Johnson. Asta, deși cu numai câteva zile înainte militau pe rețelele de socializare împotriva vaccinării și a certificatului verde.

Conform unor surse din apropierea anchetei, personalul medical a vândut cele patru certificate de vaccinare COVID-19 cu cel puțin 100 de euro bucata. Ar fi dovezi solide, de asemenea, că afacerea cu certificate verzi nu s-a limitat doar la cei patru clienți din Buzău.

Polițiștii vor pune în executare opt mandate de aducere, persoanele cercetate urmând a fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri. În grupul suspecților se află un medic de familie, angajații cabinetului individual din Vărăști, Giurgiu, și cei patru buzoieni care au cumpărat certificatele.

Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La percheziții participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău și Giurgiu și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură