vineri, 24 mai, 2024

VIDEO Asalt al Poliției Locale în Piața Centrală. Un vânzător de obiecte casnice a rămasă fără marfă

VIDEO Asalt al Poliției Locale în Piața Centrală. Un vânzător de obiecte casnice a rămasă fără marfă

Facebook
Twitter
Email

Zeci de polițiști locali și comisari OPC au luat cu asalt piața centrală a Buzăului, însă la tarabe au găsit doar o parte dintre precupeți. S-a dus repede vestea că e razie în piață iar cei care se știau cu nereguli au dat bir cu fugiții. Chiar și așa, un comerciant de obiecte casnice a rămas fără marfă, pentru că nu avea toate autorizațiile în regulă.

Că suntem păcăliți la cântar, ori că ni se oferă marfă de proveniență incertă, prin piețe, nu mai este o noutate pentru nimeni. Nici chiar pentru autorități, care din când în când descind printre vânzătorii de legume și fructe, ca să-i prindă cu ocaua mică. La Buzău, a fost razie mare în piața centrală.

La Buzău, a fost razie mare în piața centrală. Ce au descoperit oamenii în uniformă? Jumătate dintre tarabe erau părăsite de comercianții care se știau cu nereguli.

Precupeții au fost luați la întrebări de oamenii legii după ce au descoperit că cei mai mulți au mari probleme la afișarea prețurilor. Cartoanele cu tarife au scrisul foarte mic și nu conțin toate datele despre marfă. Alții pur și simplu ascund cântarele în spatele mărfii.

La controale s-a mai descoperit că produsele alimentare erau manipulate, depozitate și comercializate în condiții necorespunzătoare de igienă. Dintre comercianții găsiți la tarabe, cei mai mulți nu au avut dovezi privind verificarea metrologică a cântarelor ori nu au fost în stare să prezinte documente de proveniență a mărfii.

Din această cauză, un vânzător de obiecte casnice și artizanat a rămas fără marfă. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei și au confiscat mai multe bunuri. Au verificat un număr de 320 de societăți comerciale si persoane fizice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.