VIDEO Așa s-a circulat în Bariera Brăilei, după ploaia de aseară. A fost apă de jumătate de metru

Ploaia torențială, de peste 40 de minute, care s-a abătut miercuri seară peste municipiul Buzău, a scufundat mai multe zone din oraș, preț de câteva zeci de minute. Unul dintre punctele vulnerabile, în caz de precipitații abundente, s-a dovedit a fi şoseaua Brăilei, la ieşirea din municipiu spre Gălbinași.

Pe durata ploii de aseară, circulația în municipiu s-a desfășurat extrem de greu din cauza vizilibității reduse. Canalizările abia au făcut față precipitațiilor abundente, mai multe curți din Dorobanți fiind inundate.

Canalizările abia au făcut față ploii torențiale și de aceea multe străzi din cartierele mărginașe ale orașului s-au umplut de apă. A fost și cazul unei porțiuni din șoseaua Brăilei, unde apa acumulată sub podul de cale ferată a avut o jumătate de metru adâncime. Traficul a fost întrerupt de către polițiști, câteva minute bune, până când s-a încheiat intervenția cu motopompe.

Din păcate, veștile proaste continuă să apară. Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o informare de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic, pentru perioada 23 iunie, ora 13 – 24 iunie, ora 04.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și la munte, 40…50 l/mp.

În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.

La sfârșitul săptămânii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară.

Fii Reporter