marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Armata ştie din anii 80 ce sunt OZN-urile. Noi mărturii şocante despre întâlniri cu extratereştri în spaţiul aerian românesc

VIDEO Armata ştie din anii 80 ce sunt OZN-urile. Noi mărturii şocante despre întâlniri cu extratereştri în spaţiul aerian românesc

Facebook
Twitter
Email

Seria dezvăluirilor incendiare despre intâlnirile militarilor cu aeronave extraterestre în spaţiul aerian românesc, continuă cu un interviu inedit acordat de un fost ofiţer al unei staţii de radiolocaţie. Doru Drăgoi a lucrat în punctul de comandă radar de pe aerodromul Buzău şi a fost martor al unui fenomen ţinut sub tăcere peste 20 de ani de către armată. Incidentul în care peste zece ţinte neidentificate şi-au făcut de cap în spaţiul aerian al Buzăului s-a produs în aceeaşi noapte în care trei elicoptere au fost vânate de un OZN. Povestea comadorului Smoleanu a fost publicată anul trecut.

Pilotul buzoian a povestit atunci cum nouă militari aflaţi la bordul a trei elicoptere au trăit cu două decenii în urmă un adevărat coşmar, după ce au fost hărţuiţi de o navă extraterestră.

elicoptere

Povestea începe într-o noapte de noiembrie a anului 1992, când trei elicoptere plecau într-un zbor de noapte spre Mizil, via Urziceni. Vremea era ideală pentru zbor, cu un cer neobişnuit de senin, după cum îşi aminteşte comandorul Marcel Smoleanu. “Era o misiune uşoară de antrenament. În fiecare aparat era un pilot, un secund şi un tehnic de bord. Am plecat în jurul orei 22 şi ne întorceam în jurul orei 24”, mărturiseşte Marcel Smoleanu. La un moment dat, liniştea din carlingă a fost tulburată de un eveniment pe care piloţii îl văzuseră doar în filmele SF: brusc, la aproximativ doi kilometri distanţă, a apărut o sferă luminosă, care, timp de câteva minute, s-a alăturat formaţiei de trei elicoptere.

CITEŞTE POVESTEA AICI: VIDEO Secrete ascunse de Armata Română despre o întâlnire cu extratereştri

Elicoptere aduse la sol din cauza straniului fenomen

La nici un an de la declaraţiile şocante ale comandorului  în rezervă Marcel Smoleanu, despre acest incident în care un OZN a interceptat trei elicoptere aflate în zbor de noapte, apar şi alţi martori care confirmă terifianta întâlnire. “În acea noapte de pomină eram de serviciu la punctul de comandă al aerodromului din Buzău. La tub (ecran radar n.r.) era un căpitan care când a văzut pe ecran că ţinta se apropie foarte mult a venit şi m-a chemat de urgenţă. Acest obiect apărea diferit faţă de elicopterele noatre, ca fiind mult mai mare. După ce am văzut că acel OZN era cât pe-aci să se lovească de elicopterele noastre ,am informat conducătorul de zbor cu propunerea să aducem aeronavele la sol. Iniţial acesta a refuzat dar după ce a vorbit cu piloţii elicopterelor şi s-a convins că ceva e în neregulă a fost de accord să le aducem la aterizare” povesteşte  fostul ofiţer Doru Drăgoi, şef de tură în acea noapte la punctul de comandă.

DSC 0001

Invazie de OZN-uri pe cerul Buzăului

De parcă emoţiile de până atunci nu ar fi fost suficiente, fenomenul care le-a dat bătăi de cap atât piloţilor cât şi responsabililor de zbor,  s-a manifestat în continuare. În loc de o singură ţintă neidentificată, pe radar au apărut o mulţime, moment în care cei care erau de serviciu la radar au rămas consternaţi.“După ce i-am adus pe ai noştri la aterizare, cei de la radiolocaţie mă sună iar şi îmi spun să fiu atent din nou la ecran. Când m-am uitat pe radar am văzut o mulţime de ţinte, peste 10 la număr. Acestea aveau evoluţii ciudate în zona Mărăcineni-Săpoca. Mergeau de parcă erau elicoptere, în şir până la Săpoca, apoi făceau un viraj de 180 după care dispăreau de parcă intrau în pământ.” mai spune ofiţerul în rezervă Doru Drăgoi.

Pentru ca surpriza să fie maximă, un alt telefon venit de la radiolocaţie îi cere greu încercatului Doru Drăgoi să iasă afară să vadă minunea cu ochii lui.“Când am ieşit afară din punctul de comandă am văzut pe cerul senin printre stele aceste obiecte luminoase care trvaersau de la este la vest cu o viteză uimitoare. Ştiam de la informarea de zbor că niciun obiect terestru nu se afla în zbor la acea oră. Avioane străine nu aveau cum să fie pentru că suntem în centrul ţării şi ar fi fost detectate la graniţă. Atunci mi-am dat seama că ne confruntăm cu un fenomen OZN la scară mare” a mai spus fostul ofiţer Doru Drăgoi.

În cazul unui astfel de incident când zborul este oprit din motive bine întemeiate, teoretic ar fi trebuit să aibă loc o anchetă. În loc de aşa ceva comandanţii au preferat să nu facă vâlvă vis a vis de acest subiect.“După 48 de ore m-am adresat comandantului pe care l-am întrebat dacă s-a lămurit ceva despre oprirea zborului. M-a întrebat doar dacă mai am înregistrarea că va veni un colonel de la comandament să ne asculte banda. Mi s-a ordonat atunci că în cazul unui incident similar să anunţăm direct comandamentul. La final a exclamat:ce-şi mai bat ăştia joc de noi cu simulatoarele lor” spune fostul ofiţer Doru Drăgoi.

Cu toate acestea ofiţerul spune că n-a crezut nicio secundă în varianta oficială.“Ei nici nu s-au străduit prea mult să ne convingă pentru că nici nu aveau cum. Noi ştiam sigur că ce-am văzut nu are nicio legătură cu vreo tehnologie de natură terestră. Nu erau nici grupuri noroase, nici stoluri de păsări, nici planeta Venus sau alt fenomen natural. Nu suntem nebuni, ştim sigur ce am văzut” a mai adăugat Doru Drăgoi.

Cu totul altfel a stat ancheta în cazul piloţilor care au văzut în timp ce se aflau în zbor straniul fenomen.“Dis de dimineaţă am fost chemaţi la raport în biroul comandantul unde ne aştepta şi Generalul Alexandru. Nu ne-a spus decât atât: Vă puneţi fermoar la gură! Domnilor fiţi atenţi ce vorbiţi pentru că azi noapte nu aţi văzut nimic! M-aţi înţeles? N-aţi văzut nimic. Din asta am înţeles că trebuie să ne ţinem gura, lucru pe care l-am şi făcut până anul trecut”, povesteşte comandorul Smoleanu.

Dovada că au păstrat secretul a apărut anul trecut când ceilalţi colegi au aflat despre acest incident din ziare. Cu toate acestea fostul pilot spune că a fost informat chiar din anii 80 despre cum trebuie să reacţioneze dacă întâlneşte astfel de fenomene.

Mai multe cadre militare printre care m-am numărat şi eu au primit ordin să vizioneze un film cu caracter secret venit din URSS. Acolo am fost informaţi despre fenomenul OZN şi cum trebuie să reacţionăm în astfel de situaţii. În cadrul acelui documentar am văzut cum ruşii reuşiseră să captureze epave de ozn-uri. Aceasta este dovada că armata ştia cel puţin din anii 80 despre ce reprezintă acest fenomen” a mai precizat Smoleanu.

Ameninţări după dezvăluirile din toamna anului trecut

La câteva zile după ce comandorul în rezervă Marcel Smoleanu,  a dat publicităţii ciudata întâmplare prin care a trecut în anii 90, fostul pilot a avut câteva experienţe neplăcute “De atunci s-a întâmplat ceva foarte ciudat. Telefoanele au început să sune şi să primesc tot felul ameninţări. E vorba de persoane care îmi cer să nu mai vorbesc despre acest subiect. Nu mi-e frică nici acum pentru că nu m-am temut niciodată de nimeni, de acceea am şi acceptat să vorbesc. “ mai spune Smoleanu .

După 20 de ani, căpitanul acestui zbor memorabil nu-şi poate explica nici acum secretomania vis a vis de acest subiect. “ Mulţi colegi de-ai mei au citit despre această întâmplare şi abia acum mi s-a dezvăluit că suntem singurii din România care ne-am aflat atât de aproape de un OZN,  confirmat de aparatele de radiolocaţie după cum a povestit şi colegul meu Doru Drăgoi. Probabil că din acest motiv cineva încearcă să-mi închidă gura” a mai adăugat Marcel Smoleanu.

La Buzău un fenomen la fel de ciudat a fost semnalat în anul 1987 în satul Căpăţâneşti din comuna Mărăcineni, când mai multe OZN-uri şi-au făcut apariţia în plină zi chiar în timp ce zeci de elevi şi mai mulţi profesori se aflau în practică agricolă.

După ce un grup de mai multe OZN-uri a fost văzut cum evoluează pe cer într-o serie de manevre complicate, unul din obiectele zburătoare a aterizat la doi kilometri de martorii înfricoşaţi.

Acest caz ascuns cu străşnicie de securitate, armată şi autorităţile comuniste a fost confirmat şi de un reporter al unui ziar local care funcţiona în acea perioadă.

Mai multe amănunte legate de acest subiect puteţi găsi AICI:

VIDEO Urme milenare ale extratereştrilor la Buzău? Vezi declaraţiile şocante ale unui istoric care studiază de 20 de ani acest fenomen

CITEŞTE ŞI:VIDEO Un OZN a fost filmat deasupra Buzăului. Vezi imagini!

 

VIDEO Un turist a filmat un OZN pe cerul Buzăului

 

FLORIN MITU

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton