VIDEO Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei construiește o ceainărie lângă catedrală

În curând, buzoienii vor putea să se recreeze în cadrul complexului pe care Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei îl construiește lângă catedrală. Ansamblul cuprinde clopotnița, o librărie-ceainărie și un părculeț.

Potrivit noului purtător de cuvânt, Ioan Șolea, spațiile amenajate vor avea destinație publică, însă ele vor aparține tot Arhiepiscopiei. Buzoienii se vor putea recrea în parc după un anumit program și vor putea petrece timp de calitate în ceainăria amenajată la parter. De asemenea, există și posibilitatea ca buzoienii să își cumpere cărți și obiecte de cult din librăria care va funcționa aici. În noua clopotniță, vor fi amenajate și spații dedicate manifestărilor culturale.

Piatra de temelie a noii construcții a fost sfințită în luna iulie a anului trecut. Încă de atunci, a fost luată decizia ca, pe lângă parcul în care buzoienii să găsească un loc bun pentru plimbare și relaxare, să fie amenajate și spații ce vor putea găzdui lansări de carte, ateliere de creație pentru copii sau întâlniri cu personalități ale vieții publice.

În noua clopotniță, vor fi așezate mai multe clopote, de diferite mărimi, ce vor fi trase în duminici și sărbători, dar și cu prilejul altor evenimente bisericești, simbolizând glasul Mântuitorului Iisus Hristos care cheamă la rugăciune.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI