VIDEO Apogeul securităţii într-un oraş din Bărăgan: Tribunalul va fi păzit de 300 de poliţişti locali

Sute de poliţişti locali care până mai ieri asigurau securitatea în şcolile din Buzău vor păzi de luni doar Tribunalul din localitate. Hotărârea a fost luată vineri de către primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, în semn de protest faţă de o hotărâre luată de magistraţii buzoieni în favoarea a trei sute de poliţişti locali care în urmă cu o lună fuseseră anunţaţi că se află pe listele de disponibilizare.

Poliţiştii care au rămas fără loc de muncă nu s-au dat bătuţi. Prin intermediul unui avocat au contestat hotărârea Consiliului Local în instanţă iar vineri li s-a dat câştig de cauză.

Judecătorii au hotărât că cei trei sute de agenţi de pază din cadrul Poliţiei Locale ar fi fost daţi afară fără să fie respectată legislaţia în vigoare, obligând Primăria din Buzău să-i reangajeze pe aceleaşi posturi.

Primarul Constantin Toma consideră că municipalitatea nu are de unde să achite costurile salariale exorbitante, hotărâre judecătorească pronunţată făcând o mare nedreptate contribuabilor buzoieni.

“Suntem singurul municipiu din România unde există o inflaţie de agenţi de pază de care nu mai putem scăpa cu niciun chip. Municipalitatea cheltuieşte anual peste 5 milioane de euro pentru drepturile salariale aferente acestor oameni iar banii sunt aruncaţi pe apa sâmbetei. Nu mai avem nevoie de ei pentru că nu au ce păzi însă doamna judecătoare care a dat vineri pronunţarea a fost de altă părere. În semn de protest o să-i trimit de luni pe cei 300 de poliţişti să o păzească pentru că nu s-a gândit la această comunitate care suferă. Cu această sumă se putea dezvolta municipiul însă acum nu mai putem face mai nimic”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Avocatul poliţiştilor locali, Dorin Bădulescu, crede că afirmaţiile primarului Toma sunt hazardate şi ofensatoare atât pentru clienţii săi cât şi pentru actul de justiţie. Bădulescu a mai afirmat că dacă poliţiştii locali vor fi trimişi cu forţa să păzească Tribunalul, primarul Constantin Toma ar putea avea parte şi de o plângere penală pentru abuz în serviciu.

”Nu poţi să trimiţi pe cineva să păzească Tribunalul în bătaie de joc pentru că atunci săvârşeşti un abuz în serviciu. Declaraţia domnului Toma privind mutarea locului de muncă pentru paza Tribunalului este ofensatoare atât pentru poliţiştii locali cât şi pentru doamna judecătoare Câmpeanu. Este o declaraţie iresponsabilă, aceea în care jigneşti o judecătoare şi faci afirmaţii din care să se înţeleagă că soluţia dată nu ar fi una corectă. Sperăm să se autosesizeze Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru apărarea reputaţiei magistraţilor”, a mai spus avocatul poliţiştilor locali, Dorin Bădulescu.

Primarul Constantin Toma a mai făcut apel către Preşedintele Tribunalului pentru ca redactarea hotărârii să se facă în cel mai scurt timp posibil pentru a fi atacată cu recurs.

Fii Reporter