miercuri, 22 mai, 2024

VIDEO Apărută în pandemie, moda cadourilor oferite prin intermediul unor curieri ia amploare

VIDEO Apărută în pandemie, moda cadourilor oferite prin intermediul unor curieri ia amploare

Facebook
Twitter
Email

În noua breaslă a livratorilor de surprize îndulcite cu tort și stropite cu șampanie se află câteva doamne și domnișoare din Buzău. Pentru ele, luna decembrie este cea mai solicitantă, aproape zilnic având sarcina de a merge la petreceri ca să-i surprindă pe sărbătoriți cu daruri și urări din partea celor dragi.

Pe buzoianca Gabriela Ahmad și fiica ei, Noor, le-am surprins în nobila misiune la o familie din comuna Rușețu, în timpul unei petreceri aniversare. Sărbătoritul a primit prin intermediul mesagerilor un tort, șampanie, o dedicație muzicală și o urare de la soție.

”Acum mergem să facem o surpriză unui soț, din partea soției, și o surpriză pentru soție, din partea noastră, pentru că o avem pe Facebook la prieteni, de multă vreme. Să le vedem reacția petrecăreților”, ne spune Gabriela, înainte de a intra în casa plină de veselie.

Descinderea curierilor de emoții și fericire în timpul distracției a fost pusă la cale din timp. În complicitate cu soția sărbătoritului, Gabriela Ahmad a stabilit conținutul darurilor și a conceput o urare.

”Am observat eu că lipsește tortul din peisaj, dar nu am bănuit că o să vină așa la spartul chefului, ca o surpriză. Mi-a plăcut. E o modalitate de a fi aproape de cei dragi în momentele astea, cu mesaje emoționante, cu ceva de suflet”, spune sărbătoritul vizitat de mesagerii surprizelor.

Gabriela Ahmad și fiica ei sunt zilnic pe drumuri. Dimineața, cumpără torturile și cadourile ce trebuie livrate, iar seara organizează surprizele, cele mai multe comandate din străinătate pentru cei de acasă. Au primit deja comenzile și pentru ultima zi din an.

”Pe 31 decembrie o să avem de surprins două mame, una la Pogoanele, din partea fiicelor, iar după-amiază ne întoarcem la Rușețu, pentru o mamă. Mai avem pe 31 o zi de naștere, tot în zonă”, spune Gabriela Ahmad.

Din experiența de anul trecut, Gabriela și Noor știu că luna decembrie este cea mai solicitantă, pentru că spiritul sărbătorilor îndeamnă lumea la fapte bune. Livrările de cadouri se vor înmulți în apropierea Crăciunului și sfârșitului de an și de aceea nu vor să fie prinse nepregătite.

”În luna decembrie avem foarte multe cereri, deoarece oamenii plecați în afară vor să-și surprindă familia cu o surpriză. Unii pot ajunge acasă, alții însă vor fi acolo și țin să fie cumva prezenți cu sufletul ici. Noi le filmăm reacțiile celor dragi și le trimitem rudelor din străinătate”, spune Noor, fiica Gabrielei Ahmad.

Moda cadourilor oferite prin curieri a luat naștere la începutul pandemiei, în perioada în care românii din diaspora aveau interdicția de a călători acasă.

”Ideea a fost a celor plecați. Noi am început cu aranjamente de flori de săpun. Când a venit pandemia nu am mai putut să facem ce făceam înainte, aveam un magazin de haine, ne-am reinventat am început cu flori de săpun. Cineva ne-a trimis la o mămică, de 8 martie, cu un buchet. A început ca o joacă”, spune Ganrela Ahmad.

Cel puțin trei astfel de mesageri ai surprizelor activează în Rușețu, Buzău și Râmnicu Sărat, iar cele mai frecvente comenzi sunt de la tineri din străinătate pentru părinții lor, vârstnici care nu dețin telefoane ce permit efectuarea unor apeluri video.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură