joi, 2 mai, 2024

VIDEO Analize gratuite pentru 165 de mii de persoane defavorizate, cu risc de afecțiuni cardio-vasculare. Peste 900 de medici de familie, angrenați in proiect

VIDEO Analize gratuite pentru 165 de mii de persoane defavorizate, cu risc de afecțiuni cardio-vasculare. Peste 900 de medici de familie, angrenați in proiect

Facebook
Twitter
Email

Peste 160 de mii de persoane cu factor de risc cardiovascular vor beneficia în premieră de screening gratuit până la sfârșitul anului, în urma implementarii unui proiect gigant, la scară națională.

Peste 900 de medici de familie din toată țara vor încerca să depisteze cel puțin 4000 de persoane care suferă de afecțiuni cardiace grave și care nu se pot trata din lipsa banilor sau a asigurărilor medicale.

Mulți dintre pacienții vizați nu au asigurări de sănatate și locuiesc în mare parte în mediul rural.”Până la sfârșitul.anului, sute  de medici vor  efectua 165 de mii de consultați în rândul acestor grupuri țintă. Scopul nostru este să  identificăm 4000 de pacienți cu risc foarte înalt de suferințè cardiovasculare, pe care să- i tratăm și să le creștem gradul de confort al vieții” a declarat Conferențiar Universitar Dr Gilda Popescu.

Peste 900 de medici de familie vor fi agrenați în proiectul mamut, derulat pe plan național, cu precădere în mediul rural.”Ăș îndemna pe toți colegii să vină alături de noi în acest program național. Este un lucru extraordinar ca pot beneficia gratuit de aceste analize de laborator persoanele care au probleme grave de sănătate.” ne-a declarat Dumitrache Mihaela, medic de familie din Buzău.

Programul de screening gratuit intitulat „Totul pentru inima ta” se adresează in principal persoanelor defavorizate, cu venituri mici, care ajung foarte rar la un consult.medical.

„Am ales să particip volumtar la acest program cu gândul să-mi ajut pacienții, pentru că la noi în localitate sunt foarte multe persoane fără venituri sau fără ocupație. Acestor oameni le este foarte greu să meargă la oraș la un cabinet, unde să facă analize detaliate.Sunt convinsă că voi putea să ajut cât mai multe lersoane cu problemw de sănătate.”a precizat Ramona Tudose , medic de familie în comuna Măgura,

Potrivit medicilor angrenați în acest program național de screening, boala cardio vasculară reprezintă prima cauză de deces, spitalizare și morbiditate la nivelul populației adulte și vârstnice din Europa, atât la femei cât și la bărbați.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.