VIDEO Amenzi uriașe și produse confiscate din Piața Gorbaciov, în urma unor controale ale polițiștilor locali

Descindere la comercianții din zona centrală a orașului, soldată cu aplicarea a zeci de amenzi. Numeroase articole vestimentare au fost confiscate de polițiștii locali buzoieni după ce au constatat că respectivii comercianți încălcau cu bună știință legea.

Puținii comercianți rămași în Bazar după ce au aflat că va urma un raid al Poliției s-au contrazis cu oamenii legii cu privire la originea și expunerea produselor spre vânzare. Până la urmă însă, aceștia au cedat și s-au ales cu amenzi și cu marfa confiscată.

Lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică și Compartimentul Inspecție Comercială au acționat pe raza Mun. Buzău – Zona Bazar – Piața Gorbaciov, unde au întreprins măsuri de depistare a societăților comerciale, care ocupă abuziv domeniul public al municipiului Buzău fara aprobare legala (HCL 18/2008) precum si pentru depistarea celor care încalcă prevederile șegii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Cu această ocazie au fost depistate 11 persoane fizice autorizate care efectuau activităţi de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, în condiţiile legii si pentru omisiunea întocmirii şi afişării, la locurile de desfacere, a preţurilor şi tarifelor.

În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 5.500 lei, iar bunurile care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea contraventiilor – blugi, tricouri, cămăși, pantofi sport, covoare – au fost confiscate.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI