joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Amenzi de peste 100.000 de lei și zeci de permise reținute, bilanțul unei acțiuni cu radare în cascadă

VIDEO Amenzi de peste 100.000 de lei și zeci de permise reținute, bilanțul unei acțiuni cu radare în cascadă

Facebook
Twitter
Email

Două infracțiuni și aproape 400 de contravenții au fost depistate de polițiștii buzoieni de la Rutieră, în timpul unei ample acțiuni în sistem integrat cu judeţele limitrofe, pentru prevenirea accidentelor ce se pot produce pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie.

Acțiunea a avut loc în intervalul orar 12.00 – 18.00, cu prioritate pe sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, utilizând aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor amplasate în sistem cascadă.

Poliţiştii au urmărit reducerea riscului rutier, având în vedere că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Au fost angrenaţi poliţişti cadrul Serviciilor rutiere Covasna, Brăila, Prahova şi Ialomiţa şi au fost utilizate 15 aparate radar.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic peste 500 de autovehicule şi au fost efectuate peste 100 de testări alcoolscopice.

Poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au aplicat 391 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 114.850 lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 198 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șapte pentru depăşiri neregulamentare, două pentru încălcarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 169 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 43 permise în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 32 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, șapte pentru depăşiri neregulamentare şi câte două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru neacordarea priorităţii de trecere.

De asemenea, în cazul a nouă autovehicule oprite în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.