VIDEO Amenajarea unei rampe de gunoi subterane, în centrul orașului, blocată de câțiva locatari furioși

Amenajarea unei platforme de gunoi subterane într-o parcare din centrul orașului Buzău a constituit motivul unui scandal monstru, în aceasta dimineată, între locatarii blocurilor din zonă și reprezentanții societății de salubrizare a orașului, susținuți de politistii locali. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea asupra faptului că nu au fost anunțați în legătură cu amenajarea platformei.

Locatarii unor blocuri din centrul municipiului Buzău au fost treziti de zgomotul unor utilaje care săpau într-o parcare din zona bisericii Greci.

Câțiva dintre locatari au coborât la fața locului pentru a primi lămuriri în legătură cu aceste lucrări. Cu stupoare, oamenii au aflat că angajații societății RER le vor amenaja pe o porțiune din parcare o platformă subterană de gunoi.

Asta, deși niciunul dintre locatarii blocurilor din zonă nu fusese anunțat despre intenția celor de la RER. A urmat un scandal monstru, protagoniști fiind locatarii revoltați, pe de-o parte, și reprezentanții RER Ecologic, dar și polițiștii locali, de cealaltă parte.

Totodată, locatarii au semnalat o altă problemă pe care cei de la RER nu au luat-o în calcul: în parcarea respectivă există o singură cale de acces, destul de îngustă, pe unde camioanele care ridică gunoiul menajer ar putea intra cu mare dificultate.

Locatarii au mers în audiență la primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, pentru a-i prezenta situația. După aceasta întâlnire, s-a luat decizia ca lucrările în zonă să fie suspendate, probabil edilul fiind convins de faptul că nemulțumiriule oamenilor sunt justificate.

Fii Reporter