VIDEO Ambuteiaj pe centura Buzăului, vineri după-amiază, după inundarea pasajului de sub podul Mărăcineni

A fost potop, vineri după-amiază, în zona Buzăului. O ploaie torenţială, de peste o jumătate de oră, a dat mari bătăi de cap mai ales şoferilor. Traficul pe şoseaua de centură a oraşului a fost dat peste cap după inundarea pasajului de sub podul de la Mărăcineni.

Ploaia care s-a abătut peste municipiul Buzău a fost curată, fără grindină, astfel că nu s-au înregistrat pagube. Probleme au fost pe șoseaua de centură, după ce s-a format o baltă adâncă sub pod, în dreptul restaurantului Garden.

Câteva mașini au rămas înțepenite după ce le-a intrat apă la motor. Șoferii lor au apelat la ajutor pentru a le fi tractate mașinile din apa adâncă de peste jumătate de metru.

Din cauza blocajului, pe șoseaua de centură s-au format coloane mari de autovehicule, fiind și un interval cu trafic intens pe drumul național DN2 E85.

În zona Bisericii Banu, vântul puternic a rupt mai multe crengi dintr-un copac. Buzăul este sub cod galben de ploi însemnate până duminic seara, dar și sub o informare de vreme rea.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

”Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, arată ANM.

Instabilitatea atmosferică va fi la fel de accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau