VIDEO Agitație în Bariera Ploiești, după ce un muncitor a spart o țeavă de gaze

A fost panică în această dimineață printre muncitorii care fac săpături într-o intersecție de la intrare în Buzău după ce cupa excavatorului a spart o țeavă de gaze iar presiunea din conductă a împrăștiat la câțiva metri distanță pământul de deasupra. Echipe de intervenție de la Distrigaz și pompieri au fost trimise la intervenție, în urma unui apel la 112. Un număr de 17 societăți comerciale au rămas fără gaze.

Incidentul a avut loc în intersecția cunoscută ca Bariera Ploiești, la intersecția Bulevardului Uniriii cu Mareșal Averescu. Muncitorii unei societăți din cadrul primăriei efectuau lucrări în zonă pentru îngroparea cablurilor electrice, tv, de telefonie și internet, moment în care cupa excavatorului a atins din greșeală țeava de gaze.

După ce s-a anunțat incidentul la 112, echipaje de la ISU și Distrigaz au intervenit rapid. Prima măsură a fost oprirea gazelor pe segmentul fisurat. În paralel, circulația auto a fost închisă pe breteaua care permite virajul la dreapta, pe lângă gardul unității militare. Muncitorii de la Distrigaz au început lucrări de remediere a avariei.

Conducta de gaze avariată era îngropată la o adâncime de 120 centimetri. Întreruperea alimentării cu gaze afectează 17 societăți comerciale din Bariera Ploiești, inclusiv benzinăriile din zonă. Reprezentanții furnizorului de gaze au anunțat că alimentarea se va relua până în ora 15.00.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI