joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Agenți de la ordine publică, bătuți de un fost polițist care se opunea încătușării. Scena, sub privirile unui copil

VIDEO Agenți de la ordine publică, bătuți de un fost polițist care se opunea încătușării. Scena, sub privirile unui copil

Facebook
Twitter
Email

Scene de o violență incredibilă s-au derulat pe casa scării unui bloc din Buzău, sub privirile unui copil. Protagonistul este, culmea, un fost agent de poliție. Acesta l-a lovit cu piciorul pe unul dintre polițiștii care încercau să-l imobilizeze pentru a-l duce apoi la un control psihiatric. Totul, după ce fostul polițist își terorizase mama, toată seara, ajutat de fiul său. Scandalul s-a încheiat cu internarea la psihiatrie a scandalagiului și a copilului, în vârstă de 12 ani.

Episodul de îmbrânceli și lovituri, de o violență ieșită din comun, s-a derulat joi seara, pe scara unui bloc din Buzău, sub privirile fiului de 12 ani al pensionarului din MAI. Grav este că puștiul, martor al violențelor, era încurajat chiar de propriul părinte să filmeze și să posteze totul pe rețelele de socializare.

Conflictul a pornit în apartamentul din Micro 14 în care fostul polițist, în vârstă de 51 de ani, locuiește împreună cu mama, o femeie de 70 de ani, și cu fiul său. Bătrâna era în centrul scandalului, iar la un moment dat aceasta ar fi încercat să se sinucidă cu un pumn de medicamente, doborâtă de tirul de reproșuri din partea fiului și a nepotului.

Țipetele din casă i-au determinat pe vecini să sune la 112. Echipajul sosit la intervenție s-a convins repede că bărbatul și fiul său s-au fi manifestat agresiv față de femeia de 70 de ani și au decis să ia măsuri.

Locatarul recalcitrant a refuzat colaborarea cu agenții sosiți în urma apelului, iar aceștia au recurs la imobilizarea persoanei. În timp ce era încătușat de mai tinerii săi colegi, fostul polițist a reacționat extrem de agresiv, lovind cu piciorul pe unul dintre agenți.

Poliția Buzău precizează că, în urma intervenției care a avut loc joi seară, după ora 22.00, atât bărbatul de 51 de ani, cât și fiul acestuia, au fost preluați de o ambulanță și internați la spitalul de psihiatrie, respectiv la secția pentru psihiatrie infantilă, pentru investigații medicale.

Persoana vătămată, adică mama fostului polițist, a refuzat emiterea unui ordin de protecție. În această cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și lovire și alte violențe.

Procurorii analizează, pe baza imaginilor filmate de copilul de 12 ani, dacă fapta fostului polițist se încadrarează și la ultraj. Acesta a lucrat la IPJ Buzău dar și în alte inspectorate din țară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.