joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Activistul Buzoian și colaboratorul său, Geană Hary, la un pas să fie linșați în Vaslui de samsari de păsări

VIDEO Activistul Buzoian și colaboratorul său, Geană Hary, la un pas să fie linșați în Vaslui de samsari de păsări

Facebook
Twitter
Email

Activistul Buzoian, cel care a fost bătut de față cu poliția în timp ce investiga ilegalitățile unor negustori de păsări vii, a avut parte sâmbătă de un episod tras parcă la indigo, din care nu au lipsit urmăririle, amenințările și loviturile cu piciorul în mașină. De data asta, a suferit avarii inclusiv o autospecială a poliției.

Robert Nițu, însoțit de doi colaboratori, a avut de-a face sâmbătă cu samsari prahoveni deranjați când încărcau păsări de la o fermă din Vaslui.

În clipul filmat de Nițu Robert apare colegul său, Geană Hary Florin, împreună cu șoferul luat în misiune de cei doi activiști civic.

Ei s-au aflat sâmbătă în localitatea Banca, din Vaslui, pe urmele unor samsari de păsări vii din Prahova, bănuiți de activiști că ar săvârși mai multe ilegalități, între care evaziune fiscală și încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Ca să scape de agresori, cei trei justițiari s-au adăpostit într-o fermă, până când le-a sosit în sprijin un echipaj de poliție. În timp ce mașina activiștilor trecea, escortată de autospeciala poliției, pe lângă dubele încărcate cu găini, mai mulți bărbați au început să se agite și să-i amenințe pe cei trei intruși care-i deranjaseră din activitate.

Unul dintre agresori le-a lovit mașina cu piciorul iar altul a spart cu o piatră luneta mașinii de poliție. Pe imaginile postate de activiști se observă că samsarii continuă cu polițiștii de față să aibă porniri agresive.

În luna iunie, activistul Robert Nițu a fost bătut de față cu poliția, după ce a încercat să fotografieze câțiva samsari de păsări din Cernătești, județul Buzău.

Trei indivizi au încercat să-l blocheze în trafic, cu maşinile puse de-a curmezişul drumului, moment în care au avut loc câteva tamponări. Activistul Buzoian a reuşit să scape iniţial iar pe drum a cerut ajutorul poliţiei, prin apel la 112. Într-un final, după ce i-au îmbrâncit și pe agenții de poliție, agresorii au fost încătuşaţi de mascaţi. Ei sunt cercetați în libertate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.