VIDEO Acțiuni ale Poliției Locale în blocurile în care locatarii își depozitează borcanele cu murături pe casa scării

Gata cu murăturile și cu vechiturile depozitate pe casa scării! Au spus-o răspicat autoritățile Buzăului atunci când au întocmit regulamentul de conviețuire socială. O nouă hotărâre locală îi sancționează dur pe cei care își țin dulapurile pe holul comun al blocurilor. Este o practică obișnuită de mulți ani mai ales în blocurile cu spații mici de locuit.

Dulapuri din lemn sau tablă, înțesate de conserve și vechituri, găsim cu zecile în blocurile din Buzău. Unele ocupă mai mult de jumătate din lățimea coridoarelor și, în cazul unor intervenții, ar bloca accesul pompierilor sau al paramedicilor. Acesta a fost și argumentul autorităților buzoiene când au decis sancționarea acestor practici. Poliția locală a început deja să bată pe la uși.

Regulamentul de convieţuire socială, intrat în vigoare anul trecut în luna noiembrie, consideră ca fiind contravenție amplasarea de mobilier sau alte obiecte pe holul comun al blocului. Restricția îi afectează mai ales pe proprietarii de garsoniere și camere din fostele cămine de nefamiliști. Ei se plâng că nu au spații suficiente în casă pentru dulapurile pe care sunt obligați acum să le mute de pe casa scării.

Peste 50 de buzoieni au fost vizitaţi, zilele trecute, de poliţiştii locali, deocamdată doar pentru a fi somați să elibereze holurile blocurilor. De pe 21 ianuarie, însă, agenții de poliție locală îi vor amenda pe locatarii care nu se conformează. Încălcarea obligaţiilor prevăzute în regulamentul de convieţuire socială se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

Fii Reporter