joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Accidente pe DN2 E85, într-o zonă din Buzău măturată de furtună. Două mașini s-au răsturnat

VIDEO Accidente pe DN2 E85, într-o zonă din Buzău măturată de furtună. Două mașini s-au răsturnat

Facebook
Twitter
Email

A fost furtună puternică, miercuri după-amiază, pe raza județului Buzău, în apropierea municipiului Râmnicu Sărat. Două vehicule s-au răsturnat, pe drumul național DN2 (E85), în punctul Crucea Comisoaiei, din cauza vremii nefavorabile.

Mai puțin de 15 minute a durat vijelia, însoțită de ploi abundente cu gheață, dar suficient cât să aibă urmări grave. Două mașini s-au răsturnat la Crucea Comisoaiei, între Buzău și Râmnicu Sărat, din cauza rafalelor de vânt, a vizibilității reduse dar și a carosabilului acoperit cu grindină.

Amploarea furtunii a fost surprinsă prin câteva filmări postate de pasagerii unor vehicule care se aflau în trecere prin acest punct, la orele amiezii. Pe unul dintre clipuri apare dubița răsturnată pe o parte și o ambulanță oprită pentru a acorda primul ajutor celor implicați.

O dubă s-a răsturnat pe DN2, miercuri după amaiză. La fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Potrivit Poliției, nu au fost victime în urma incidentului produs pe fondul înrăutățirii bruște a vremii.

Pe același tronson din drumul european E85, între Crucea Comisoaiei și Oreavu, tot în timpul furtunii, un camion s-a răsturnat. Șoferul a avut nevoie de îngrijiri medicale, conform unor martori.

Episodul de vreme extremă s-a abătut mai întâi peste localitățile de la munte. La Siriu, rafalele puternice au doborât mai mulți copaci pe carosabil, în zona Viaductului Teherău. Drumarii au intervenit pentru îndepărtarea arborilor, traficul desfășurându-se dirijat pe durata intervenției.

Rafalele puternice și ploaia cu grindină au făcut prăpăd în grădini. În localitățile Nehoiu, Beceni și Racovițeni, localnicii și-au văzut grădinile distruse de grindină. Conform meteorologilor, între orele 14:05-15:00, au fost înregistrate căderi de grindină de dimensiuni medii, averse torențiale cu acumulare de peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie. A fost emis și un mesaj Ro-Alert.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.