miercuri, 12 iunie, 2024

VIDEO Accidente din cauza viscolului, pe drumurile din județul Buzău. Autoritățile au închis mai multe șosele

VIDEO Accidente din cauza viscolului, pe drumurile din județul Buzău. Autoritățile au închis mai multe șosele

Facebook
Twitter
Email

Încă un episod de vreme rea a paralizat o parte din județul Buzău, pentru a treia oară în mai puțin de două săptămâni. Câteva accidente rutiere s-au înregistrate pe tronsoanele de drum cu vizibilitate redusă și gheață pe carosabil.

Mai multe tronsoane de drumuri naționale din zona de câmpie au fost închise din cauza viscolului puternic iar traficul pe drumul european E85 care leagă Bucureștiul de Moldova a fost restricționat.

Două mașini s-au ciocnit pe drumul național DN 2C, între orașul Pogoanele și limita cu județul Ialomița, pe o porțiune în care zăpada viscolită a redus mult vizibilitatea și a format troiene pe carosabil. În soatele lor se văd coloane de mașini oprite temporar în mijlocul urgiei albe.

Un alt autoturism s-a răsturnat pe câmp, în apropiere de Smeeni, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii din cauza rafalelor puternice de vânt.

Încă de dimineață, a fost interzis accesul mașinilor pe drumul național DN 22 dintre Râmnicu Sărat și Brăila. A urmat șoseaua națională dintre Buzău și Slobozia, după care au fost închise două drumuri județene care străbat câmpia Bărăganului.

Au fost impuse restricții și pe drumul european E85, între Buzău și Râmnicu Sărat, din cauza vântului care spulbera zăpada. Zeci de șoferi au fost opriți la filtrele de la ieșirea din Buzău și lăsați după câteva ore de așteptare să plece în coloană, cu antemergător.

Începand cu ora 15.00, a fost reluată circulația pe DN2 E85, fără restricții. După ora 16.00, pe DN 2C Costești – Pogoanele – Slobozia au acces autovehiculele cu masa de până la 7.5 tone.

Tot la ora 16.00, s-au ridicat restricțiile pe DJ 203A Valea Râmnicului – Balaceanu. De la aceeasi oră, se circulă fără restricții pe DJ 202 Râmnicu Sărat – Puiești.

La 16.15, au fost eliminate restricțiile de circulație de pe DJ 220 Posta Câlnău – Bălăceanu și DJ 203I Cilibia Gară -Cilibia.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben valabilă miercuri, până la orele serii. Sunt vizate județele Brăila, Ialomița, Buzău și Călărași. Se vor semnala intensificări ale vântului care va depăși la rafală 60 de kilometri pe oră.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.