VIDEO Accident grav provocat de un interlop. Două persoane au murit, iar alte cinci au ajuns la spital

Două persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, în urma unui accident rutier produs luni dimineaţă pe DN1B Buzău – Ploieşti şi în care au fost implicate trei autoturisme. Circulaţia rutieră a fost complet blocată în zonă mai bine de o oră.

Sfârșit tragic pentru un tânăr din Vrancea și mama lui, care se întorceau luni în zori de la o nuntă, împreună cu mai multe rude, îmbarcate în două autoturisme. Victimele au avut ghinionul să întâlnească, aproape de Buzău, mașina cu care doi bărbați din Mizil se întorceau acasă după o noapte albă, scăldată în băutură și bătăi.

Accidentul s-a produs luni dimineață pe DN 1B, între popasul de la Merei și intersecția cu Dealul Viei. În eveniment au fost implicate două mașini cu care un grup de șapte vrânceni, din Adjud, se întorceau de la o nuntă, și un VW Passat, în care se aflau doi interlopi din Mizil.

Mașina prahovenilor a pătruns pe contrasens, a acroșat primul dintre autoturismele nuntașilor apoi l-a izbit frontal pe cel din spate și l-a aruncat în afara șoselei.

Și-au pierdut viața șoferul din BMW, în vârstă de 30 de ani, și mama acestuia, de 58 de ani. Trei dintre nuntași, două femei şi un bărbat, au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul Judeţean Buzău însă una dintre victime a refuzat internarea. Au ajuns la spital și bătăușii din mașina de Prahova.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a declarat medicilor și anchetatorilor că în noaptea de duminică spre luni ar fi fost implicat într-o bătaie în timpul căreia i s-ar fi pulverizat spray lacrimogen în ochi, iar după aproximativ o oră s-a urcat la volan şi a provocat accidentul soldat cu moartea a două persoane.

Un martor care a acordat primul ajutor victimelor din mașina care a produs accidentul a declarat că autovehiculul era înțesat de topoare , răngi și alte arme albe.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,77 mililitri în aerul expirat însă le-a spus medicilor că în urma unei bătăi a primit spray paralizant în ochi și de aceea nu au mai văzut drumul.

Traficul rutier pe DN1B Buzău – Ploieşti a fost blocat două ore pe ambele sensuri, la Merei, formându-se coloane de maşini pe o distanţă de aproximativ doi kilometri.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI