joi, 22 februarie, 2024

VIDEO A tras patrafirul peste combinezon, apoi a împărtășit pacienții cu COVID-19 din ATI Buzău

VIDEO A tras patrafirul peste combinezon, apoi a împărtășit pacienții cu COVID-19 din ATI Buzău

Facebook
Twitter
Email

În Săptămâna Patimilor, pacienții cu COVID-19 internați în secția ATI a Spitalului Județean Buzău au primit o vizită mai puțin obișnuită.

Pacienții au avut ocazia să fie împărtășiți de preotul din comunitate, pe care l-au recunoscut la intrare în secție după veșmântul bisericesc îmbrăcat peste echipamentul de protecție sanitară.

În prezent, 14 bolnavi primesc oxigen în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău. Pentru că sunt departe de casă și familie, în preajma sărbătorilor de Paște, au cerut să aibă parte de binecuvântarea unui preot, mai ales acum, la moment de cumpănă.

Părintele Iulian Raicovici a fost cel care și-a făcut curaj, marți dimineață, și a pornit în nobila misiune. Acesta a îmbrăcat combinezonul alb și toate celelalte elemente de protecție sanitară, apoi a tras patrafirul pe deasupra și a intrat în zona contaminată.

”Putem spune că suntem pe front, când vezi durerea lor, cum cad în descumpănire. Prin faptul că mai trecem pe la ei, medicii, psihologii, preoții, înseamnă foarte mult”, spune preotul buzoian.

Preotul Iulian Racovici slujește în biserica din curtea spitalului și nu este pentru prima oară când împărtășește pacienți din secțiile cu bolnavi în stare gravă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.