VIDEO A plouat cu gheață, în Buzău. Județul se află sub avertizare meteo până miercuri

O ploaie torențială însoțită de grindină s-a abătut luni după-amiază peste municipiul Buzău. Întregul județ se află sub avertizare de instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ. Conform ANM, până pe data de 9 mai, ora 23.00, vremea va fi în continuă răcire.

În intervalul 7 mai, ora 16.00 – 9 mai, ora 23.00 vor fi perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI