VIDEO A nins ca-n ianuarie. La Râmnicu Sărat stratul de zăpadă are zece centimetri

Circulația rutieră și pietonală a fost dată peste cap de zăpada abundentă care s-a depus în cursul nopții, în zona de nord a județului Buzău. La Râmnicu Sărat, pătura de nea are zece centimetri grosime. Oamenii au ieșit îmbrăcați ca în ianuarie.

Râmnicenilor nu le-a venit să creadă că este posibilă o astfel de ninsoare în toiul primăverii. Nici nu îndrăzneau să gândească vreodată că la mijlocul lunii aprilie ies să curețe zăpada de pe mașini sau treptele de la intrarea în magazine.

Vântul puternic de azi-noapte a produs avarii la rețeaua de curent electric și a lăsat pe întuneric mii de oameni din 20 de localități. La Râmnicu Sărat, crengile mai multor copaci au fost rupte.

Oamenii spun că nu e semn și că Dumnezeu ne avertizează să ne îndreptăm. ”În fața lui Dumnezeu nu ne punem. Am devenit prea răi, înjurăm, suntem agresivi. Asta ne spune acum Dumnezeu cu asemenea ninsoare în mijlocul primăverii, când trebuia sa ne plimbăm printre copacii înfloriți, la mânecă scurtă”, spune o localnică din Râmnicu Sărat.

Râmnicenii trecuți de vârsta a doua se crucesc și spun că nu au mai văzut din tinerete atâta zăpadă pe străzi și în parcurile care abundă de verdele primăverii.

Autoritățile spun că în următoarele ore persistă fenomenele meteorologice periculoase, precum și avertizările meteorologice Cod Galben şi Cod Portocaliu de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, cu intensificări ale vântului.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI