marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO 9 ani de la tragedia de la Mihăilești

VIDEO 9 ani de la tragedia de la Mihăilești

Facebook
Twitter
Email

 Au trecut 9 ani de la cea mai mare catastrofă produsă pe şoselele României. Explozia unui TIR încărcat cu azotat de amoniu, produsă la Mihăileşti, s-a soldat cu 18 morţi şi 13 răniţi. Momentul este marcat în fiecare an printr-o slujbă de pomenire, la Mihăilești. Unitatea de pompieri Neron Lupaşcu” din Buzău a pierdut în misiunea din 24 mai 2004 un număr de şapte militari. După un an de la tragedie, în memoria lor a fost ridicat un monument din marmură chiar pe locul unde explozia a produs craterul uriaş. În fiecare an, pompierii vin aici pentru a-şi comemora camarazii căzuţi la datorie.
Supravieţuitorii deflagraţiei revin an de an la locul care putea să le fie mormânt, pentru a aprinde lumânări în memoria colegilor cărora soarta le-a înterupt firul vieţii în dimineaţa de 24 mai 2004. Sorin Teşcan şi Romeo Baciu, doi dintre supravieţuitori, spun şi acum că îi trec fiorii de fiecare dată când îşi aduc aminte de clipa fatidică.
Ca în fiecare an, la ceremonialul  de comemorare a victimelor exploziei de la Mihăileşti au participat astăzi şi rude atât ale pompierilor căzuţi la datorie, cât şi din partea localnicilor care au fost ucişi de suflul exploziei. Şi-au pierdut viaţa atunci 11 civili.
În zorii zilei de 24 mai 2004, un camion cu 20 de tone de azotat de amoniu, care se răsturnase într-un şanţ, a explodat în timp ce în jurul său mişunau mai mulţi pompieri şi numeroşi civili. Au murit 18 oameni iar alţi 13 au suferit răni grave. Printre decedaţi s-au numărat şi jurnaliştii Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, corespondenţi ai unei televiziuni naţionale, în memoria lor fiind săpată o fântână.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton