Victorie în instanță a polițiștilor locali dați afară din serviciu, în procesul intentat Primăriei

Tribunalul Buzău a admis, vineri, cererea de suspendare a hotărârii Consiliului Local prin care 300 de polițiști locali au fost concediați, până la soluționarea definitivă a acţiunii în anularea actului administrativ. Instanța a admis, de asemenea, și cererile de intervenție în interes propriu ale politiștilor locali.

Condiția este ca în termen de 60 de zile aceștia să depună cerere de anulare a actului administrativ, în caz contrar, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Decizia Tribunalului Buzău nu este definitivă și poate fi atacată în cinci zile de la comunicare.

“Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a Primăriei Municipiului Buzău invocată de pârâţii Municipiul Buzău prin Primar şi Primarul Municipiului Buzău. Admite cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamanţi împotriva Municipiului Buzău prin Primar, Primarului Municipiului Buzău şi Consiliului local al Municipiului Buzău. Admite cererile de intervenţie principale formulate împotriva Municipiului Buzău prin Primar, Primarului Municipiului Buzău şi Consiliului local al Municipiului Buzău. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 193/18.10.2016. Măsura suspendării va dura până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea actului administrativ. În cazul în care persoanele vătămate nu introduc acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ şi cererile de intervenţie principale împotriva Primăriei Municipiului Buzău ca fiind formulate împotriva unei persoane lipsită de capacitate procesuală de folosinţă. Executorie de drept potrivit art. 14 alin.(4) din Legea nr. 554/2004. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25.11.2016.”

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI