luni, 4 martie, 2024

Victimele exploziei din Buzău sunt în stare gravă. Deflagrația, provocată de un instalator

Victimele exploziei din Buzău sunt în stare gravă. Deflagrația, provocată de un instalator

Facebook
Twitter
Email

Cele patru victime ale exploziei care s-a produs marți, la Potoceni, comuna buzoiană Mărăcineni, sunt în stare gravă. Trei dintre răniți sunt la Terapie Intensivă, doi având arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului.

O explozie puternică a zguduit azi-noapte localitatea buzoiană Potoceni. Deflagrația s-a produs în timp ce un instalator încerca să racordeze centrala termică la gaze, în casa unor soți care abia se mutaseră în noua locuință. Patru oameni au fost grav răniți, iar trei dintre ei au ajuns la Terapie Intensivă.

Cei doi soți, de 26 și 43 de ani, care abia se mutaseră în casă nouă chemaseră la orele serii un instalator să facă racordul la gaze. În timpul lucrului, s-a produs o deflagrație pe fondul acumulării de gaze în bucătărie.

Explozia a fost atât de puternică încât zgomotul s-a auzit departe. În urma deflagrației, ușa locuinței a fost pur și simplu aruncată la mai mulți metri distanță. La intervenție s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială SMURD și trei ambulanțe.

”Am fost solicitați să intervenim la o explozie, la o casă. Am constatat că este vorba despre o explozie neurmată de incendiu. În urma exploziei, au rezultat patru victime care au fost transportate la UPU”, a declarat Mădălin Filip, de la ISU Buzău

Patru oameni au fost grav răniți, iar trei dintre ei au ajuns la Terapie Intensivă. Deflagrația s-a produs după ora 22.00.

”Momentan nu s-a reușit transferul într-un spital care are posibilitatea de tratament, din cauza faptului că toate secțiile de terapie intensivă sunt ocupate, dar s-a luat legătura cu celula de criză de la centrul operativ pentru situații de urgență de la nivelul Ministerului de Interne, care întreprinde toate demersurile pentru a se putea rezolva aceste situații”, a precizat dr. Adrian Zoican, de la UPU Buzău.

Potrivit datelor furnizate miercuri dimineață de spitalul județean Buzău, cele patru victime ale exploziei care s-a produs marți noapte la Potoceni, comuna buzoiană Mărăcineni, sunt în stare gravă. Trei dintre răniți sunt la Terapie Intensivă, doi având arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului.

Un tânăr de 26 de ani a suferit arsuri profunde la nivelul feței, gâtului, trunchiului, mâinilor și se află internat în secția ATI. Tot aici este internat un alt bărbat, de 51 de ani, care a suferit arsuri la picioare, mâini, torace și față. Cei doi au arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului.

O a treia victimă a deflagrației, un bărbat de 70 de ani, a suferit un politraumatism minor în urma exploziei, iar cea de-a patra victimă, o femeie în vârstă de 43 de ani, a suferit policontuzii prin explozie și răni la nivelul feței, produse de cioburi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.