duminică, 14 iulie, 2024

Vești bune pentru sătenii din Săgeata și Vadu Pașii. Proiectul rețelei de gaze avansează rapid

Vești bune pentru sătenii din Săgeata și Vadu Pașii. Proiectul rețelei de gaze avansează rapid

Facebook
Twitter
Email

Firma din Italia care este dispusă să investească câteva milioane de lei pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale a localităților Vadu Pașii și Săgeata a trecut de la faza de testare a oportunității investiției la cea a evaluărilor pe teren privind traseul conductei magistrale. Conducta ar putea pleca din Săgeata, via Vadu Pașii, dacă discuțiile dintre părți se vor finaliza cu un contract ferm.

Pentru a fi siguri de oportunitatea unei astfel de investiții, afaceriștii italieni au apelat deja la ajutorul autorităților locale pentru completarea unui chestionar în care toți sătenii să se pronunțe dacă vor sau nu să se branșeze la rețea.

Rezultatele au depășit însă și cele mai optimiste așteptări iar firma din Italia a trecut la faza calculelor de traseu privind racordarea la magistrală.

Au fost luate în calcul și variante ale branșării la magistrala din comuna Cochirleanca însă italienii au constatat că soluția legării la nodul magistralei Nord care trece prin comuna Săgeata și merge către București, este cea mai viabilă economic , întrucât distanțele sunt relativ mici între localități.

Întrucât coloana magistrală de gaze ar putea trece chiar pe la marginea localității Săgeata, autoritățile locale sunt foarte optimiste.

“Ne dorim confort pentru toți sătenii dar și atragerea de investitori. Acest proiect comun cu colegii de la Vadu Pașii ar putea reprezenta o oportunitate extraordinară pentru aceste comunități. Deja sunt mai mulți clienți decât se estima inițial iar italienii s-ar putea aștepta la un număr dublu față de ce s-a crezut inițial“, ne-a declarat Sorin Tănase, adminsitratorul public al comunei Săgeata.

Această investiție ar putea fi o gură de oxigen pentru cele două localități întrucât un astfel de proiect ar asigura oportunități extraordinare pentru atragerea de investitori dar și un confort la standarde europene cerut deja de săteni.

“Credem că suntem pe drumul cel bun iar vizitele italienilor pe teren ne dau mari speranțe. Au mers deja pe câmp spre Cochirleanca și au făcut calcule iar traseul cel mai viabil este cel de la Săgeata. Așteptăm cu nerăbdare decizia lor finală pentru că acest proiect este vital pentru localitatea noastră”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Și comunele limitrofe, precum Robeasca, Mărăcineni și Săpoca, încearcă diverse modalități pentru a conecta comunitățile la rețeaua de gaze naturale însă soluțiile de racordare la rețeua magistrală avansate până acum nu au găsit investitori.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.