Veste șoc pe piața investițiilor din România! Proiecte de zeci de milioane de euro de la gigantul Green Group

Compania Green Group a semnat primul credit sindicalizat pentru dezvoltare sustenabilă din România, cu un grup de patru bănci locale. În urma tranzacției, 66 de milioane de euro vor fi alocați pentru refinanțarea împrumuturilor existente și pentru susținerea de noi proiecte de investiții și dezvoltare.

Integrând operațiunile a 6 companii într-un model unic de business, Green Group deține cel mai mare parc integrat de reciclare din România.

Holdingul  Green Group este astăzi un jucător important pe piața europeană în tratarea și reciclarea deșeurilor de mase plastice tip PET, sticlă, echipamente electrice și electronice, cât și a deșeurilor de echipamente de iluminat uzate.

Noua linie de finanțare vine în sprijinul eforturilor de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, ce face trecerea către economia circulară și are un impact major în combaterea schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. „Green Group folosește un model de economie regenerativă, reciclând anual 3 miliarde de sticle din plastic ceea ce înseamnă aproximativ 600.000 km de sticle PET, adică o dată și jumătate distanța de la Pământ la Lună”. a declarat Constantin Damov, CEO Green Group.

Astfel, producția de fibre sintetice din 100% PET reciclat reduce amprenta C02 cu 75% comparativ cu producția din petrol.

Sortare plastice Greentech

Cu investiții în valoare de 170 milioane EUR și cu o capacitate instalată de reciclare și producție de peste 460.000 tone anual, Green Group are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri.

Totodată, prin activitatea prestată, Green Group contribuie esențial la atingerea țintelor de reciclare ale României atât pentru deșeurile din plastic (PET), sticlă, cât și pentru Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

De la preluarea din 2016 de către Abris Capital Partners, Green Group a crescut semnificativ, prin următoarele investiții majore:

-Reciclare Deșeuri din Plastic și Producție de Fibră Sintetică Poliesterică o investiție de 21 milioane EUR într-o nouă fabrică pentru producția de fibră sintetică poliesterică la Urziceni, jud. Ialomița, cu tehnologie de ultimă generație și modernizarea fabricilor existente din Buzău și Iași, crescând capacitatea instalată de producție cu 55% la 80.000 tone/an

– Greenfiber International S.A. o investiție de 13 milioane de EUR pentru automatizarea liniilor de sortare și reciclare din Buzău, crescând astfel capacitatea de procesare a deșeului PET cu 50% la 100.000 tone/an

– Greentech S.A. o investiție de 8 milioane EUR într-o nouă fabrică pentru procesarea deșeurilor PET în Lituania, cu o capacitate de reciclare anuală de 20.000 tone/an

– Greentech S.A. o investiție de 13 milioane EUR într-o nouă fabrică pentru procesarea deșeurilor PET în Slovacia, cu o capacitate de reciclare de 45.000 tone/an

– Greentech S.A. Reciclare Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice o investiție de 11 milioane EUR pentru consolidarea poziției de lider pe piața reciclării DEEE-urilor prin deschiderea celei de-a doua fabrici la Câmpia Turzii, jud. Cluj, și modernizarea liniilor de reciclare a fabricii de la Buzău, dublându-și capacitatea de tratare a acestor tipuri de deșeuri la 100.000 tone/an.

– Greenweee International S.A. Green Group va continua investițiile în dezvoltarea capacităților de reciclare și producție, vizând poziția de lider european.

Green Group este pionierul economiei circulare în România, reușind să treacă de la reciclare la upcycling.

Acest lucru înseamnă că dintr-o sticlă PET putem obține cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație fibră sintetică poliesterică de înaltă finețe.

Green Group cuprinde companiile: GreenTech SA – reciclează deșeurile de mase plastice și produce bandă PET și r-PET din 100% material reciclat; GreenFiber International SA – produce fibră sintetică poliesterică; GreenWEEE International SA – tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice; GreenLamp Reciclare SA – tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate; GreenGlass Recycling – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din regiune; Total Waste Management, furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor.

Din 2016, Green Group este deținut de Abris Capital Partners, un fond de private equity dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est cu investii de capital de peste 1.2 miliarde EUR.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI