duminică, 14 iulie, 2024

Vânt puternic şi brumă timpurie în toată ţara

Vânt puternic şi brumă timpurie în toată ţara

Facebook
Twitter
Email

O informare meteo de răcire accentuată a vremii, valabilă pentru toată ţara, a intrat în vigoare astăzi la ora 9.30 şi este valabilă până joi la ora 9.00. În intervalul menţionat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor fi în general cu 4 – 8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

În timpul nopţilor şi al dimineţilor, local în centrul ţării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului şi în dealurile Munteniei şi ale Olteniei şi cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade şi se va produce brumă.

Pe parcursul zilei de astazi, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul şi în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h.

La munte, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte.

Maine, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.