VIDEO Valentin Nicola ”Covală” va fi înmormântat, sâmbătă, în Cimitirul Eroilor

Unul dintre cei mai cunoscuți sunetiști din Buzău, de numele căruia se leagă și organizarea festivalului de rock Top T, Valentin Nicola ”Covală”, s-a stins din viață miercuri seară. Potrivit apropiațiilor săi, Covală a murit în mașina unui cunoscut om de radio din Buzău, care se afla cu el la evenimentul din Piatra Neamț.

Asigurase sonorizarea la petrecerea miliardarului Ștefan Vuza, patronul firmei Contactoare Buzău. Pe drum, în apropiere de Bacău, a acuzat o stare de rău și la scurt timp a decedat, cel mai probabil în urma unui infarct miocardic.

Maestru de ceremonii la cele mai importante evenimente din Buzău și nu numai, Covală era un apropiat al multor artiști celebri, în special al celor care au susținut concerte la cel mai important festival rock de după ‘89, Festivalul Top T de la Buzău.

Vestea morții lui Covală i-a șocat pe toți cei care l-au cunoscut, de la politicieni, la artiști și chiar discipoli ai celui care a fost unul dintre cei mai cunoscuți sunetiști ai Buzăului. Paginile rețelelor de socializare s-au umplut rapid de mesaje de condoleanțe. ”Cu mare tristete, am aflat, in aceasta seara, ca Valentin Nicola (Covala), angajat al Teatrului George Ciprian, s-a stins din viata. Suntem alaturi de familia indurerata! Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a scris, pe Facebook, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Covală a fost angajat al Casei de Cultură Municipale ”Ion Caraion” din municipiul Buzău, aflată în subordinea Primăriei. De când Casa de Cultură a fost absorbită de Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, Valentin Nicola nu și-a mai găsit locul sub noua organizare. Recent, el se angajase prin concurs la Teatrul George Ciprian unde, în timpul scurt petrecut, a făcut o impresie bună întregului colectiv:

„În această fastă perioadă a lui 2016 când, ne întrecem cu toții în , și alte urări de bine, azi, în Miercurea spre An Nou la orele 17,00, ne-a părăsit colegul nostru, cunoscutul sunetist Valentin Nicola (angajat al Teatrului ), lăsându-ne mai puțini pe calea vieții.
Avea doar 49 de ani și, deși era un maestru al platanelor, avea o trecere discretă printre noi, aproape neobservat, cu grija creatorului care nu trebuie să-și eclipseze evenimentul în desfășurare, meticulos și conștiincios își făcea treaba cu multă pasiune și determinare, fiind un împătimit în redarea acustică a evenimentelor.
Valentin Nicola era cea mai recentă și benefica „achiziție”, în colectivul Teatrului „George Ciprian” și, nimeni nu bănuia că va fi atât de scurtă această prezență, care ar fi dat și mai departe greutate desfășurărilor de pe scena buzoiană, unde era nevoie de aportul unui specialist ca el.
A cu mult talent, nenumărate concerte și manifestări pe care, nu știm dacă ni le amintim în amănunt. Cert este că și-a legat numele de Festivalul postdecembrist TOP T fiind și legat de cercul unor artiști de renume, din rockul actual.
Dumnezeu să-l primească cu dragoste, pe acest iubit pământean, cu ochii lui verzi și ten măsliniu, probabil din aceeași stirpe cu panaitistratianul grec, Nicola! Valentin Nicola nu te vom uita!”.

Trupul neînsuflețit al lui Vali Nicola va fi ridicat vineri de la Serviciul de Medicină Legală Bacău pentru a fi adus la Buzău și depus la capela Cimitirului Eroilor din Buzău. Aici, începând de vineri, cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc, sâmbătă, după ora prânzului, în cimitirul din Bariera Ploiești.

Fii Reporter