miercuri, 22 mai, 2024

Urs prins în gard, la Lopătari, tranchilizat și apoi eliberat în mediul natural

Urs prins în gard, la Lopătari, tranchilizat și apoi eliberat în mediul natural

Facebook
Twitter
Email

Un paznic de vânătoare din cadrul AJVPS Buzău a constatat, miercuri, că pe raza localității Lopătari un urs adult a rămas blocat în sârmele unui gard de delimitare a unei proprietăți private.

În acest context au fost puse în aplicare prevederile procedurii județene privind intervenția în situația prezenței unor animale sălbatice în mediul intravilan. Au fost alertate instituțiile cu atribuți, respectiv Instituției Prefectului Județului Buzău, Agentia de Protecție a Mediului, D.S.V.S.A., Primaria localității, Garda Forestieră, I.P.J și I.J.J Buzău.

Zona a fost asigurată de către polițiști și jandarmi până la sosirea echipei specializate care a tranchilizat animalul, iar după îndepărtarea sârmelor aceasta a fost transportat și eliberat în mediul natural.

WhatsApp Image 2018-10-03 at 18.14.16WhatsApp Image 2018-10-03 at 18.12.05

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură