luni, 26 februarie, 2024

UPDATE Primarul din Gura Teghii a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce găinării a săvârșit

UPDATE Primarul din Gura Teghii a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce găinării a săvârșit

Facebook
Twitter
Email

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, primarul din Gura Teghii este acuzat că şi-a însuşit două leagăne din lemn aparţinând primăriei pe care le-a folosit în cadrul pensiunii pe care o are pe raza comunei.

Ar fi facilitat, de asemenea, accesul tatălui său într-o grădiniţă din subordinea primăriei de unde acesta a sustras cinci uşi din termopan ce au fost folosite în cadrul aceleaşi pensiuni, a încredinţat unui număr de două persoane cunoscute autoturismul primăriei pe care acestea l-au folosit în interes personal pe o perioadă de 2 ani.

Gheorghe Micleru ar fi menţinut ca poliţist local o persoană deşi aceasta trebuia eliberată din funcţie, persoană pe care au folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale ale primarului cu încălcarea dispoziţiilor legale, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile a desfăşurat acte de comerţ, respectiv a administrat în fapt o societate comercială, respectiv pensiunea pe care o deţine pe raza comunei.

Acuzaţiile în acest dosar sunt de delapidare, complicitate la furt calificat, abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Pentru infracţiunile săvârşite Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a solicitat Judecătoriei Pătârlagele arestarea preventivă a primarului Gheorghe Micleru pe o perioadă de 30 zile.

În faţa instanței, Micleru a solicitat plasarea în arest la domiciliu sau măsura controlului judiciar, însă instanţa i-a respins solicitarea şi a admis-o pe cea a unităţii de parchet competente. Astfel, primarul din Gura Teghii a fost arestat preventiv pentru 30 de zile ca urmare a deciziei magistraţilorf Judecătoriei Pătârlagele.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.