duminică, 19 mai, 2024

EXCLUSIV Unul dintre polițiștii care au condus mașini fără să aibă permis crede că este victima unor infractori cu influență

EXCLUSIV Unul dintre polițiștii care au condus mașini fără să aibă permis crede că este victima unor infractori cu influență

Facebook
Twitter
Email

Subofițerul de poliție din Merei, cercetat penal pentru că ar fi condus mașina de serviciu fără să aibă permis, crede că este victima unui complot pornit de la câțiva infractori influenți pe care i-a deranjat. Agentul de poliție Luigi Cazan susține că a avut permis, dar că l-a pierdut în urmă cu trei ani. A aflat abia luna trecută că nici în registrele Poliției Rutiere nu mai figurează ca fiind posesor de permis. Acum, polițistul de 50 de ani are dosar penal și este cercetat disciplinar de superiorii săi. Luigi Cazan, unul dintre cei doi subofițeri luați în colimator de procurorii buzoieni, pentru conducere fără permis pe drumurile publice, spune că acuzația este falsă. Polițistul este convins că își va putea dovedi novinovăția în fața procurorilor, cu documente și martori. ” Eu am deținut permis din iunie, iulie 1993. Am făcut școala de șoferi cu domnul Gheorghe Mușa, care a ajuns șeful ACR Buzău, iar examenul l-am susținut cu domnul Olaru. De asemenea, în mașină mai erau și alte două persoane pe care le voi aduce martori. Mai mult, pe 6 august 1993, eu am făcut un raport către șeful Serviciului Poliției Rutiere, prin care am solicitat să fac școala de șoferi profesioniști, pentru categoriile C și E, și mi-au aprobat 30 de ore. Dacă nu aveam categoria B, nu îmi aprobau”, se apără Luigi Cazan.

Polițistul crede că a ajuns să fie obiectul unei anchete penale, la comanda unor oameni influenți pe care i-ar fi deranjat în timp. ”Nu am vrut să dau mâna cu infractorii timp de 23 de ani, fapt pentru care am fost premiat și avansat, de două ori la grad de excepțional, și mi-au spus-o în față că vor să îmi grăbească pensionarea. Vreau să le transmit că nu o să mă pensionez. Dețin informații cu privire la persoane publice din comună și mi-au spus în față că o să îmi grăbească penionarea. Știau că am probleme cardiovasculare de 15 ani și credeau că voi înghiți gutuia”, spune Luigi Cazan.

Subofițerul este convins, de asemenea, că la această situație s-a ajuns și din cauza gestionării proaste a evidenței Poliției Rutiere. ”Mi-am pierdut permisul acum trei, patru ani. Am mers la un coleg și i-am spus acest lucru apoi mi-a zis că nu sunt în evidența informatizată. Îl bănuiesc pe acel coleg că mi-a scos fișa din evidență și de aceea nu mai figurez. Nu am permis la mine pentru că l-am pierdut și în momentul de față evidențele sunt așa cum sunt. Am mers personal să caut în registre și nu am găsit nimic în documentele lor”, spune Luigi Cazan.

Polițistul din Merei mai spune că în apărarea sa va invoca și o anchetă mai veche, declanșată în urma unui accident rutier în care a fost implicat la un an după obținerea permisului. Crede că ofițerul de la Rutieră, prezent atunci la investigație, ar fi descoperit lipsa permisului. ”În 1994, un autoturism a virat la stânga și m-a acroșat. Atunci am solicitat ofițer, aici în Merei, unde am avut evenimentul. A venit ofițerul, căruia nu vreau să-i rostesc numele, și nu cred că trecea cu vederea că nu am permis de conducere”, declară subofițerul din Merei.

Agentul de poliție, Luigi Cazan, de la Postul rural de Poliţie din Merei şi agentul Sorin Anghel, de la Postul de Poliție Lopătari, au fost descoperiţi că au condus maşinile de serviciu dar şi propriile autoturisme, deşi nu au deţinut niciodată un permis de conducere. Conducerea IPJ a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. „Dosarele au fost înregistrate urmare a sesizării din oficiu a I.P.J. Buzău, iar în prezent se află în faza actelor premergătoare. Cu ocazia cercetărilor ce se vor efectua urmează să se stabilească perioada în care s-a desfăşurat activitatea infracţionala, respectiv intervalul de timp în care au condus autovehiculele Poliţiei, fără a poseda permis de conducere”, a declarat Vasile Ardei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cei doi poliţişti ar fi condus fără permis atât maşini de Poliţie, cât şi autoturismele proprii. Cei doi poliţişti vizaţi de ancheta procurorilor lucrează în Poliţie de mai mulţi ani. Agentul din localitatea Merei a terminat Şcoala de Agenţi de Poliţie în anul 1987 în timp ce agentul de la Lopătari a fost încadrat la IPJ Buzău în anul 1992.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.