miercuri, 21 februarie, 2024

Un tânăr nevăzător și-a pierdut viața la ștrandul din Parcul Tineretului

Un tânăr nevăzător și-a pierdut viața la ștrandul din Parcul Tineretului

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr nevăzător a murit, în această seară, înecat în bazinul pentru adulţi al Ştrandului din municipiul Buzău. Tânărul, în vârstă de 19 ani, era din Vrancea şi era elev în clasa a XII-a la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Buzău. Tânărul era însoţit la ştrand de alte două colege, parţial văzătoare, şi avea bilet de voie, locuind într-un centru rezidenţial al DGASPC. La un moment dat, în timp ce se scălda la marginea bazinului, tânărul a dispărut de lângă cele două fete. Pentru că nu mai ştiau nimic de colegul lor, fetele au încercat disperate să îl caute, însă fără succes. Abia după mai bine de o jumătate de oră, un bărbat care înota a observat corpul tânărului care ieşise la suprafaţă.

Tânărul a fost scos din apă iar asistenta şi salvamarul Ştrandului au încercat să-i acorde primul ajutor, până la sosirea Ambulanţei. La rândul lor, medicul şi asistenta de la Ambulanţă au continuat, timp de aproape o oră, manevrele de resuscitare, însă în zadar, tânărul fiind declarat decedat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.