VIDEO Un șofer de microbuz școlar s-a ales cu dosar penal după ce a accidentat un elev, în timp ce conducea băut

Gest incalificabil al unui șofer care transporta elevi cu microbuzul școlar. Acesta s-a urcat băut la volan și a provocat rănirea unuia dintre copii. Totul, după ce șoferul a intrat cu viteză într-o curbă și a frânat puternic. Elevul s-a dezechilibrat și s-a lovit puternic de o bară de susținere. Testat de politişti şoferul avea o alcoolemie de 0.35g/l şi s-a ales cu permisul de conducere suspendat dar şi cu un dosar penal.

În jurul prânzului, şoferul a luat elevii din două sate care învățau în schimbul doi şi urma să-i transporte la şcoală. La o curbă, a frânat brusc şi unul dintre elevi, care nu avea loc pe scaun, s-a dezechilibrat şi s-a lovit de o bară de susținere.

În urma incidentului şoferul a dus elevul la dispensarul din comună dar nu a anunţat poliţia. Cadrele medicale au fost cele care au chemat o ambulanță și i-au anunţat pe oamenii legii. Elevul s-a ales doar cu un umar luxat și o sperietură groaznică. Tatăl băiatului a aflat şi el motivul pentru care fiul său a fost lovit şi spune că a mai auzit prin sat că şoferul a mai condus sub influența alcoolului. Chiar și așa, acesta nu depune plângere împotriva acestuia.

Autoritățile locale sunt revoltate de comportamentul șoferului. Acesta este angajat al primariei de 3 ani și se pare că nu a mai avut nicio abatere până acum.

În această seara elevii de gimnaziu au fost transportati acasa cu masinile primariei si ale profesorilor. Și asta vor face cel puțin o luna de aici înainte.

Rămâne de văzut ce soluție vor găsi autoritățile pentru transportul elevilor din satele comunei către școală. Șoferul s-a ales acum cu permisul suspendat pentru următoarele 3 luni dar și cu un dosar penal.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI