joi, 30 noiembrie, 2023

Un polițist dintr-o comună buzoiană a refuzat o șpagă și i-a făcut flagrant mituitorului

Un polițist dintr-o comună buzoiană a refuzat o șpagă și i-a făcut flagrant mituitorului

Facebook
Twitter
Email

Corectitudinea exemplară sau doar frica de a nu fi chiar el victima unui flagrant l-a determinat pe un polițist de la un post rural din județul Buzău să refuze o șpagă și să îl dea pe mâna ofițerilpr DGA pe cel care-l abordase.

”Lucrătorii DGA Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins, joi, în flagrant un bărbat care încerca să dea șpagă unui polițist din cadrul unui post de poliție comunală pentru a-l favoriza într-o anchetă”, se arată într-un comunicat al DGA – SJA Buzău.
 
Individul, personal civil angajat al unei unități militare, a fost surprins în timp ce oferea suma de 1.000 lei agentului de poliție, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul de a facilita obținerea unei soluții favorabile într-un dosar penal în care suspectul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus de poliţist la Direcţia Generală Anticorupţie Serviciul Județean Anticorupție Buzău și s-a realizat la sediul postului de poliţie comunală.
 
Faţă de bărbatul care a încercat să-l mituiască pe polițist a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, cercetările continuând cu inculpatul în stare de libertate.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.