Un nou transport ilegal de lemne, depistat de jandarmi în zona de munte a județului Buzău

Jandarmii buzoieni au depistat zilele trecute mai multe transporturi ilegale de material lemnos, cel mai recent astfel de caz fiind înregistrat joi, 18 mai.

Astfel, pe timpul executării serviciului de patrulare în zona de competență, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca au identificat, pe raza localității Vintilă Vodă, un transport ilegal de material lemons, la o zi după ce depistaseră în localitatea Mătești un camion care transporta ilegal lemne.

Jandarmii au observat, la fel ca și în cazul de la Mătești, o autoutilitară, care era staționată în afara părții carosabile și au hotărât să facă o verificare de rutină a autovehiculului. În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Vintilă Vodă, a rezultat că șoferul transporta o cantitate de 0.47 metri cubi lemne de foc brad, fără documentele legale de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Vintilă Vodă, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform Legii 171/2010.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI