duminică, 21 aprilie, 2024

Un motociclist de performanţă, din Bucureşti, cercetat în libertate pentru mituirea unui poliţist din Buzău

Un motociclist de performanţă, din Bucureşti, cercetat în libertate pentru mituirea unui poliţist din Buzău

Facebook
Twitter
Email

În a doua zi de Paşte, un bucureştean a fost prins, în oraşul Buzău, în timp ce conducea maşina, deşi avea permisul de conducere anulat şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Dan Vârgolici este motociclist de performanţă, membru al echipei Amckart Racing. Ca să scape, sportivul a încercat să îi ofere mită în valoare de 15.000 de euro unui poliţist buzoian. UPDATE 17.10 Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, joi, să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Daniel Vârgolici. Acesta a fost obligat la măsura de a nu părăsi ţara timp de 29 de zile.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări faţă de Daniel Vârgolici, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. 

Pe 6 mai, omul de afaceri a promis suma de 15.000 euro unui agent de la Biroul Rutier Buzău, denunţător în cauză, pentru ca acesta să nu îndeplinească formalităţile legale de constatare a infracţiunilor săvârşite de inculpat la regimul circulaţiei. 

Bărbatul fusese depistat conducând un autoturism pe raza municipiului Buzău, în condiţiile în care avea permisul de conducere anulat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Miercuri, omul de afaceri i-a dat lucrătorului de poliţie 1.800 euro şi 1.000 lei, promiţându-i acestuia că, ulterior, îi va da şi diferenţa de bani până la cea promisă iniţial. Procurorii au organizat flagrantul, iar bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova, cu propunerea de arestare preventivă.

Daniel Vârgolici este motociclist şi este membru al echipei Amckart Racing. Vârgolici a intrat în lumea motocicliştilor în 2005, practicând motociclism de viteză pe aeroporturi, în cadrul Federaţiei Române de Motociclism. La sfârşitul aceluiaşi an, era deja clasat pe locul 5, iar în 2006 a trecut la avansaţi.

A participat, în 2008, atât la campionatul Romanian Super Bike, cât şi la Campionatul Naţional al României pe circuite, unde s-a clasat în primele 10 locuri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton