luni, 4 martie, 2024

Un mort și doi răniți, după ce tractorașul în care se aflau a căzut de pe o punte

Un mort și doi răniți, după ce tractorașul în care se aflau a căzut de pe o punte

Facebook
Twitter
Email

Un bărbat a murit iar doi au fost grav răniți după ce tractorul în care se aflau a căzut de pe o punte, în albia râului Bâsca Mare. Victimele au fost transportate la spital cu un elicopter SMURD.

Evenimentul s-a produs într-o zonă împădurită a localității Varlaam, comuna Gura Teghii, greu accesibilă pentru mașini mari.

Veniți cu o dubă încărcată cu tâmplărie și geamuri pentru o pensiune de la poalele Penteleului, angajații unei firme din Mureș au decis să transfere încărcătura peste punte cu ajutorul unui mic tractor cu remorcă.

Utilajul a fost adus de un tânăr de 26 de ani, din Gura Teghii. O parte dintre ușile livrate de mureșeni au fost cărate în remorcă, peste albia râului Bâsca Mare, de două ori.

La a treia cursă, doi dintre muncitorii firmei din județul Mureș au decis să urce în remorcă pentru a ține geamurile cu mâinile.

În timp ce tractorașul trecea de pe un mal pe celălalt, o șufă a cedat, puntea s-a înclinat, iar utilajul a căzut de la cinci metri înălțime, în albia râului Bâsca Mare, punctul de trecere Gura Milii.

Pompierii au actionat pentru evaluarea și extragerea victimelor din zona cu pricina, folosindu-se diferite sisteme și frânghii pentru aceasta, dată fiind zona greu accesibilă.

Un bărbat de 45 de ani, din județul Mureș, a murit pe loc. Colegul acestuia, în vârstă de 41 de ani, și șoferul tractorașului, au fost grav răniți. Ei au fost preluați de un elicopter SMURD și transportați la spital.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.