Un milion de euro investiți în case tip duplex și un centru familial pentru copiii instituționalizați din Buzău

Noi fonduri europene pentru proiecte de infrastructură în județul Buzău. Este vorba despre un proiect ce prevede construirea în municipiul Buzău a două case în stil duplex familial și amenajrea unui centru de zi, cu o capacitate de 90 de locuri, pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Contractul de finanțare, în valoare de un milion de euro a fost semnat astăzi, la sediul Consiliul Județean Buzău.

Un milion de euro vor fi investiți în construirea a două case tip duplex și a unui centru familial care vor găzdui copii instituționalizați din Buzău. Consiliul Județean a semnat, marți, contractul de finanțare a unicului proiect de acest fel din țară. Clădirile vor fi ridicate pe un teren de pe strada Horticolei, din municipiul Buzău.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale și este în valoare de 1 milion de euro.

La final, pe strada Horticolei vor apărea două case de tip duplex familial pentru 48 de copii cu probleme și un centru de zi pentru 90 de copii.

„Este o sumă considerabilă de 1 milion de euro. Sunt și cheltuieli neeligibile și vor trebui făcute anumite actualizări pentru că s-au mai modificat unele lucruri de când se lucrează la proiect. Cheltuiellile neeligibile vor fi suportate din bugetul Conciliului Județean care le va da către DGASPC pentru implementarea acestui proiect”, a spus președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Chiar dacă pe lista de finanțare mai figurează și alte județe din zona de sud-est a țării, Buzăul este primul care semnează contractul. DGASPC Buzău a trimis proiectul la timp, iar cererea de finanțare a fost acceptată.

„Este doar un prim pas și doar o treime din centre la nivel național au obținut astfel de finanțări. Felicit CJ Buzău și DGASPC pentru că au reușit să acceseze acest program acesta fiind de altfel primul program de acest tip semnat pe regiunea de sud-est. Va dura până se vor realiza aceste investiții termenul fiind de 36 de luni”, a declarat Luminița Mihailov director ADR Sud-Est.

Fii Reporter