Un jandarm aflat în timpul liber a rezolvat cazul dispariției unei femei de 59 de ani, din Nehoiu

Jandarmi pe malul apei

Căutările Marianei Plăpană, femeie de 59 de ani, din oraşul Nehoiu, dată dispărută de familie săptămâna trecută, au un deznodământ tragic. La începutul săptămânii, forțele implicate în căutare s-au întărit cu jandarmi și pompieri, care au intervenit cu o barcă pe râul Buzău, după ce s-a conturat ipoteza sinuciderii.

Cadavrul femeii a fost găsit, miercuri seară, de un jandarm aflat în timpul liber.

Pe 24 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Nehoiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că Mariana Plăpană, de 59 de ani, a plecat de la locuinţa din Nehoiu, fără a mai reveni.

În data plecării, 23 iunie, aceasta purta o geacă de fâş de culoare neagră, pantaloni de culoare neagră, pantofi de culoare neagră, iar pe cap purta o şapcă de culoare neagră.

Poliţiştii, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, continuă căutările, pe rază extinsă. După ce poliţiştii au găsit o sacoşă şi o umbrelă pe marginea râului Buzău, lângă un podeţ, au fost chemate întăriri de la celelalte forțe MAI.

Polițiștii și jandarmii au extins scotocirile pe malurile râului Buzău, iar pompierii au început o misiune de căutare cu ajutorul unei ambarcaţiuni. Operațiunea autorităților a fost în zadar.

Miercuri seară, însă, un jandarm buzoian aflat în timpul liber a observat, în jurul orei 21.00, un cadavru în albia râului Buzău, în zona localității Păltineni.

Subofițerul a apelat 112 pentru a semnala evenimentul, asigurând zona până la sosirea echipajelor de poliție și a echipei de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Buzău.

Cadavrul a fost identificat ca aparținând femeii de 59 de ani, din Nehoiu, a cărei dispariție a fost semnalată de fiul acesteia în data de 24 iunie. Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările morții femeii de 59 de ani.

Fii Reporter