vineri, 23 februarie, 2024

Un ialomițean a ajuns în arestul Poliției Buzău după ce a furat o pasăre și obiecte casnice dintr-o casă nelocuită

Un ialomițean a ajuns în arestul Poliției Buzău după ce a furat o pasăre și obiecte casnice dintr-o casă nelocuită

Facebook
Twitter
Email

A crezut că nu va fi prins dacă dă spargere pe alte meleaguri. Un infractor din Ialomița a trecut granița… de județ cu gândul să pătrundă într-o gospodărie nelocuită din localitatea buzoiană Scutelnici. Planul i-a reușit: a furat obiecte mărunte și o pasăre. După aproape trei săptămâni s-a trezit cu poliția la poartă.

Joi, agenți ai Postului de Poliţie Comunal Scutelnici şi Secţiei de poliţie rurală Smeeni, în urma activităţilor specifice desfăşurate, l-au identificat pe principalul bănuit de comiterea furt din locuinţă.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2018, bănuitul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Gârbovi, Ialomița, ar fi pătruns prin efracţie într-un imobil nelocuit din Scutelnici, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, precum şi o pasăre.

Persoana în cauză a fost depistată de poliţişti în dimineaţa zilei următoare, imediat după comiterea furtului, iar bunurile au fost ridicate în vederea efectuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, inclusiv prin mijloace criminalistice, poliţiştii au dispus măsura reţinerii celui în cauză pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Prejudiciul în valoare de peste 800 de lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Scutelnici.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.