joi, 13 iunie, 2024

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a avut epicentrul lângă orașul Nehoiu

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 a avut epicentrul lângă orașul Nehoiu

Facebook
Twitter
Email

Zona seismică Vrancea a înregistrat un nou cutremur de pământ, joi dimineață, la ora 8.15, având epicentrul la 12 kilometri nord de orașul Nehoiu. Cutremurul, de natură tectonică, a fost unul de tip subcrustal (intermediar), focarul acestuia fiind localizat la o adâncime de 150 kilometri.  Orașele apropiate de epicentru sunt Nehoiu (12 kilometri), Brașov (51 kilometri) și București (121 kilometri).

Zona seisimică a avut activitate intensă în ultimele zile. Un cutremur a avut loc, miercuri, la ora 13.19, în Vrancea. Seismul, cu magnitudinea de 2,7, a avut loc la o adâncime de 116 kilometri.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a petrecut marţi seară în zona Vrancea, la ora 00 şi 52 de minute.

Cutremurul a avut loc în zona seismica Vrancea, judetul Buzau la adâncimea de 125 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,8, s-a produs duminică la ora 07.30, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 99 de kilometri, acesta fiind al doilea seism înregistrat duminică. Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 02.59, în zona seismică Vrancea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.