miercuri, 22 mai, 2024

Un colos tehnologic fabricat la Buzău, gata să fie livrat către o rafinărie cu tradiție din România

Un colos tehnologic fabricat la Buzău, gata să fie livrat către o rafinărie cu tradiție din România

Facebook
Twitter
Email

Un eveniment important pentru activitatea de producție industrială din municipiul Buzău a avut loc luni după amiază la societatea Beta din municipiul Buzău. Un utilaj tehnologic de dimensiuni impresioante a fost scos din hala de producție pentru a fi transportat cu un utilaj agabaritic, către o mare rafinărie din România.

Piesa realizată la Buzău reprezintă una dintre cele 5 componente ale unui ansamblu important înalt de 300 de metri.

Echipamentul ”coloană de distilare” are o valoare de  6,5 milioane de euro, și o greutate de aproximativ 250 tone.

Cu o lungime de 63 de metri, componenta fabricată de societatea Beta S.A. este rodul uneia dintre cele mai importante lucrări efectuate în ultimii 10 ani de către o firmă românească, din punct de vedere al complexității și dimensiunii echipamentelor.

Reprezentanții societății Beta au mulțumit autorităților locale pentru tot sprijinul acordat în ultimii ani.”Ușa domnului primar a fost mereu deschisă și vreau să mulțumesc și pe această cale autorităților locale pentru tot sprjinul acordat” a precizat Radu Ungureanu, Directorul General al companiei Beta S.A.

La eveniment a fost invitat și edilul Buzăului Constantin Toma,, care printre altele a precizat că, municipiul primește anual un sprijin consistent din partea mediului de afaceri privat.”Peste 95 la sută din banii care se strâng în bugetul Primăriei Buzău provin de la firme, inclusiv de la societatea Beta, care se află la zi cu toate taxele și impozitele plătite. Companiile din Buzău ne ajută să ne dezvoltăm întrucât în ultimii patru ani am atras peste 400 de milioane de euro din bani europeni iar noi am folosit banii veniți din taxe și impozite pentru a ne achita părțile de cofinanțare pentru fiecare proiect câștigat. Încercăm și noi să ajutăm pe partea de infrastructură și dau ca exemplu Zona Industrială unde aproape nu se mai putea circula și care a fost complet reabilitată” a declarat edilul Constantin Toma.

Convoiul excepțional va pleca luni seara din Buzău și va ajunge la destinație peste 2 zile.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.