joi, 28 septembrie, 2023

Un cetățean basarabean, prins în timp ce încerca să fure dintr-un autoturism

Un cetățean basarabean, prins în timp ce încerca să fure dintr-un autoturism

Facebook
Twitter
Email

Vineri, în jurul orei 06.00, un bărbat de 41 de ani din comuna Glodeanu Siliştea a observat un bărbat care pătrunsese în autoturismul său, aflat într-o parcare din apropierea DN2 E85. Proprietarul mașinii a sunat la 112 pentru a anunța evenimentul. Imediat, la faţa locului a intervenit echipa operativă din cadrul Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni, care a identificat principalul suspect – un bărbat de 31 de ani, cetăţean moldovean.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că suspectul a pătruns în autoturism prin forţarea geamului lateral dreapta faţă, iar pentru că nu a reuşit să pornească maşina, a împins-o aproximativ 10 metri. Ulterior, a sustras din torpedou un aparat foto şi un portofel ce conţinea mai multe documente, bunuri ce au fost găsite asupra lui de către poliţişti, în urma controlului corporal efectuat.

Poliţiştii au întocmit pe numele suspectului dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat şi au luat împotriva lui măsura reţinerii, iar sâmbătă l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

După analizarea materialului probator, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a sesizat instanţa, Judecătoria Pogoanele dispunând arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 29 de zile.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.