miercuri, 22 mai, 2024

Un buzoian de 70 de ani, vaccinat, s-a infectat pentru a treia oară cu SARS-CoV-2

Un buzoian de 70 de ani, vaccinat, s-a infectat pentru a treia oară cu SARS-CoV-2

Facebook
Twitter
Email

Răspândirea variantei Omicron a noului coronavirus a ajuns la cote ridicate, la Buzău. Unul dintre pacienții internați în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean s-a infectat pentru a treia oară cu SARS-CoV-2.

Printre buzoienii diagnosticați în aceste zile cu COVID-19 se află un bărbat de 70 de ani, infectat pentru a treia oară cu noul coronavirus. Despre acesta, medicul infecționist Bogdan Micu spune că ar reprezenta o premieră națională.

Primul episod de boală l-a avut în august 2021, iar al doilea, în octombrie. Posibila explicație oferită de medici în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

”Probabil că este cu Omicron, pentru că are o formă ușoară, fără afectare pulmonară. Are o stare generală bună, echilibrat. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare o formă ușoară”, a declarat medicul Bogdan Micu pentru sansanews.ro.

Bărbatul, internat acum în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, este vaccinat împotriva COVID-19 cu două doze, administrate între primul și al doilea episod de boală.

Conform Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, județul Buzău a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei. Este vorba despre un număr de 537 cazuri noi de infectare și 34 cazuri de reinfectare cu COVID-19.

Pacienții depistați pozitiv, în ultimele 24 de ore, au vârste cuprinse între 5 luni și 92 de ani.

Având în vedere că, în ultimele 24 ore, la Buzău au fost efectuate 1.306 teste, din care 1.094 teste rapide antigen și 212 RT-PCR, rezultă că aproape o persoană din două, care a fost testată, a fost declarată pozitivă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură