Un buzoian, candidat la alegerile locale în nordul Italiei, într-o localitate turistică faimoasă

George Lucian Mocanca, un râmnicean în vârstă de 38 de ani, stabilit în Italia de mai bine de 17 ani, a decis să candideze pentru obținerea unui loc în Consiliul Local al micului orășel Lignano Sabbiadoro, în care locuiește. Localitatea este situată în provincia Udine, în regiunea Friuli-Venezia Giulia din nordul Italiei, între Treviso și Venezia, scrie gazetaromaneasca.com.

Localitatea Lignano Sabbiadoro are în jur de 7.000 de locuitori, care se confruntă cu o mare problemă: lipsa locurilor de muncă în afara stagiunii de vară.

”Aici este cheia pentru ca orășelul să fie prosper. 90% din veniturile locuitorilor vin sau sunt direct legate de sezonul turistic, în perioada verii. Aici vin mii de turiști, din toate părțile Italiei dar și din Europa. În perioada iernii însă e pustiu, nu mai mișcă nimic. Și eu, care stau aici de aproape 10 ani, sunt forțat să îmi găsesc de muncă în alte părți. Noul primar are misiunea grea de a găsi posibilități de a ajuta locuitorii: taxe mai reduse, ajutoare sociale, locuri de muncă și în extrasezon, etc.”, a completat românul.

George Lucian Mocanca este căsătorit și are doi copii. Este de profesie bucătar, meserie pe care o practică de când a venit în Italia. A decis să intre în politică și să candideze pentru a deveni consilier în primărie, fiind încurajat de unii clienți, politicieni italieni. Nu îi place în mod deosebit politica, dar e încântat că nu e pe listele vreunui partid, ci a unei liste civice, ”per Fanotto Civicamente”, care împreună cu alte trei liste civice susțin actualul primar, Lucca Fanotto: ”Vreau să fiu o voce pentru românii și străinii de aici”, a spus românul.

La alegerile locale va mai fi prezentă o româncă, candidață pe listele partidului lui Berlusconi. Continuarea articolului, pe gazetaromaneasca.com.

Fii Reporter