joi, 22 februarie, 2024

Un bloc cu 20 de apartamente va fi construit în locul fostei Maternități. Este destinat unei categorii profesionale

Un bloc cu 20 de apartamente va fi construit în locul fostei Maternități. Este destinat unei categorii profesionale

Facebook
Twitter
Email

Investițiile vor demara la inițiativa Consiliului Județean Buzău, după ce vechea maternitate, de pe Bulevardul Gării, a fost demolată la finele anului trecut. De doi ani, Judecătoria Buzău şi-a mutat sediul din clădirea Tribunalului într-un mall din oras.

Fosta Maternitate din Buzău a fost complet demolată la finalul anului trecut iar terenul, în suprafață totală de un hectar, a rămas disponibil.

Consiliul Județean Buzău a aprobat darea în folosință a 4.000 metri pătrați Ministerului Justiței pentru construitrea unui nou sediu pentru Judecătoria Buzău, care funcționează de doi ani într-un mall din oraș. Investiția va fi realizată prin Compania Națională de Investiții. Dreptul de folosință încetează, însă, după 5 ani, în cazul în care clădirea nu va fi ridicată.

Pe terenul vechii Maternități va fi construit și un bloc pentru medici. Construcția ar urma să aibă 20 de apartamente. Astfel, medicii din Spitalul Județean Buzău care nu dețin o locuință vor putea ocupa, pe toata perioada contractului cu unitatea medicală, locuințe de serviciu.

Tot astazi astăzi, Consiliul Judetean Buzau a aprobat acordarea de stimulente pentru 10 noi medici angajați la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Cuantumul stimulentului financiar pentru fiecare doctor este la nivelul a două salarii minime brute pe țară, pe o perioadă de 6 luni de la angajare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.