luni, 15 iulie, 2024

Un bărbat, transportat cu elicopterul la spital după ce s-a răsturnat cu un ATV în zona Lacul Vulturilor

Un bărbat, transportat cu elicopterul la spital după ce s-a răsturnat cu un ATV în zona Lacul Vulturilor

Facebook
Twitter
Email

În ziua de Paști, un bărbat s-a accidentat grav după ce s-a răsturnat cu un ATV în zona Lacul Vulturilor din masivul Siriu. O patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Nehoiu a intervenit pentru preluarea victimei și transportarea acesteia către o zonă în care ar putea ateriza elicopterul SMURD.

Până la sosirea echipajelor de salvare ale Jandarmeriei, centrul operaţional din cadrul IJJ Buzău a menţinut în permanenţă legătura cu grupul de persoane din care făcea parte şi victima. Oamenii au fost îndrumaţi ca până la sosirea patrulei de jandarmi, să ia măsuri de identificare a unui spaţiu optim pentru aterizarea elicopterului SMURD, precum şi de a pregăti mijloace de semnalizare luminoase pentru a marca spaţiul identificat. Bărbatul rănit a fost transportat cu elicopterul la spital din Capitală.

După preluarea victimei, membrii grupului de turiști le-a relatat jandarmilor faptul că aceştia s-au deplasat cu mijloace off-road pe traseul Chiojdu-Lacul Vulturilor, accidentul survenind pe fondul unei manevre defectuoase a autovehiculului, coroborat cu lipsa de experienţă a conducătorului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.